Megtartottuk a Már megint kezdik! premierjét!

2016. 12. 05.

Szombaton mutattuk be Kirsten Fuchs darabjából született új ifjúsági előadásunkat, amelyet Laboda Kornél vitt színre a Kolibri Pincében.

img_7515

Az elvált szülők gyermekének problémáját dolgozza fel Kirsten Fuchs Már megint kezdik! című darabja, amely rendhagyó módon, sajátos perspektívából láttatja a sokakat érintő családi drámát. A történet 12 év körüli hőse, Hicks kettesben él az anyjával, amióta a szülei elváltak. Most azonban úgy tűnik, az apja visszaköltözik hozzájuk. Jó lesz ez így? – A fiút kétségek gyötrik, hiszen gyerekkori emlékei között egy sor negatív élmény jelenik meg az apjáról és a család együttéléséről. Ahogy a kiskamaszok életében általában, Hicks számára is felértékelődik a barátok szerepe: a mű négy kiskamasz szereplője most kezdi megtapasztalni a barátság és az éledező szerelem, az őszinteség és empátia különféle formáit, hogy a történet végére nyitottabbá, befogadóbbá váljanak. 

img_6904

Laboda Kornél rendező a darabról szólva kiemelte a bátor témaválasztást, hiszen egy nehezen körülhatárolható, „átmeneti” korosztályt szólít meg, a 12-13 évesek szemszögéből mutatva be a történetet.

img_6681

„A történet nagyon erősen gyerekközpontú, az ő perspektívájukból látjuk a helyzetet. Hicksnek egy igazán jó barátja van, akivel mindent megbeszél, és az az érdekes, hogy az ő kétszemélyes világukban hogyan jelennek meg újabb barátok. Ez egy különös, átmeneti kor, amikor bizonyos szempontból nagyon gyerekek még, pedig valójában nem azok már. Minden folyamatosan változik bennük, ezért változnak a csoporton belüli kapcsolatok is, bizonyos barátságok felbomlanak, míg újabbak szövődnek. Érdekes látni, hogy mi történik két fiú barátságával, ha belép egy lány a képbe, hiszen ez a másik nem felé irányuló érdeklődés, a szerelemkezdemények időszaka is” – mondta el a rendező.

img_6528

Az előadás alapjául szolgáló drámát, Kirsten Fuchs kortárs német szerző 2015-ben megjelent díjnyertes művét a berlini ősbemutató után először a Kolibri Színházban vitték színre.

Kirsten Fuchs darabját Faragó Zsuzsa és Laboda Kornél alkalmazta magyar színpadra. A zenét Preiszner Miklós szerezte, a dalszövegeket Znajkay Zsófia és Laboda Kornél írta, a zenei munkatárs Kecskeméti Gábor. A díszletet Juhász Nóra, a jelmezeket Szűcs Petra tervezte. Játsszák: Lendváczky Zoltán m.v., Nizsai Dániel, Kőszegi Mária, Alexics Rita, Tisza Bea és Mult István.

img_6567

Már megint kezdik! bemutatója december 3-án, szombaton, 17 órakor volt a Kolibri Pincében.

Az előadás december 5-én, illetve január 4-én és 5-én is látható a Kolibri Pincében.

Az előadásról bővebben ide kattintva tájékozódhattok.

Már megint kezdik! trailer (készítette: Bodnár Zoltán)

Fotók: Bottyán Marcell