ASSITEJ E8 + találkozó Belgrádban

2016. 12. 08.

A szorosabb együttműködés kialakítása érdekében találkoztak az ASSITEJ közép-kelet európai és balkáni regionális szervezetei Belgrádban, ahol hazánkat Vidovszky György képviselte.

Az ASSITEJ – a gyermek- és ifjúsági színházak világszervezete, amelynek Magyar Központja a Kolibri Színházban működik – találkozót szervezett Belgrádban regionális szervezetei számára azzal a szándékkal, hogy szorosabb együttműködési pontokat találjanak a jövőben. A szerb, horvát, osztrák, olasz, román és magyar részvétellel történt megbeszélésen egy közös európai projekt lehetőségeit vitatták meg, valamint találkoztak a szerb gyermek- és ifjúsági színházak képviselőivel.

e8-talalkozo-belgrad_foto 

Diana Kržanić Tepavac, az ASSITEJ szerb központjának elnöke és a nemzetközi szervezet választmányi tagja két évvel ezelőtt hozta létre az E8 + platformot, amiben elsősorban közép-kelet európai és balkán országok ASSITEJ szervezetei vesznek részt. Hazánkat Vidovszky György képviselte.

A háromnapos program része volt a szerb UNIMA szervezésében létrejött 47. Szerb Gyermek- és Ifjúsági Színházi Fesztivál nyitóelőadásának megtekintése is.