Megmondta professzorasszonyom – PanoDráma produkció

Kőszegi Mária és György Zoltán Dávid hét rákos nővel beszélgetett és további tíztől kért írásos válaszokat – a nőiségükről, szerelemről, szexről, a testükhöz fűződő viszonyukról. A cél az volt, hogy elinduljon a párbeszéd egy nagyon gyakori betegségről, amit mégis szégyen és hallgatás övez. A PanoDrámával közösen hozták létre ezt a monodrámát, kiválasztva egy nő, Viki történetét.

Tovább Jegyvásárlás
Brian Friel:

Pogánytánc – a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház és Jótékonysági Alapítványa előadása

A történet középpontjában egy – a modernitás idejét valamiként túlélő, még mindig funkcionáló – rádió áll, amely olykor őrült táncra készteti az öt nőt. Brian Friel az emberi természetről fest sokszínű képet egy családi drámán keresztül. A dráma férfinélkülisége pedig sok ponton cseng most egybe a kárpátaljai nőléttel.

Tovább Jegyvásárlás

Szülőjavító

14 éves főhősünk apja kő-gazdag üzletember, nagydumás, domináns fajta, általában zavaróan dicsekvő. Az apa vesz egy robotot, aki (ami) helyettesíteni tudja őt. Minden praktikus dologban segít a fiúnak, “jelen van”. Programozható. Talán ideális szülővé is tehetnénk, ha tudjuk, mit várnánk el az “jó” szülőtől.

Tovább Jegyvásárlás

„Boldog, szomorú dal” – Novák János Kosztolányi-estje

A már közismert Ady-dalok és Szép Ernő szintén sikert arató megzenésített versei után színházunk igazgatója, Novák János, csellóművész, zeneszerző, előadóművész és rendező ezúttal Kosztolányi Dezső általa megzenésített költeményei közül válogatott össze egy csokorra valót.

Tovább Jegyvásárlás
Az eredetiből átdolgozta - Eck Attila és Vidovszky György:

Áruló

A lány veszélyben van, egyszerre bujkál befolyásos anyja és egy titokzatos aktivista elől. Senkiben sem bízhat, úgy érzi, minden lépését figyelik, követik, ezért úgy dönt, a saját kezébe veszi az irányítást … Az interaktív nyomozójátékban a nézők egy telefonos applikáció segítségével alakítják az eseményeket.

Tovább Jegyvásárlás
Maria Wojtyszko:

Sam, avagy felkészülés a családi életre

A kortárs lengyel dráma válófélben lévő szülők kamasz fiának útkeresését követi végig. A groteszk családtörténet olyan torokszorító témákra kérdez rá, mint a válás, a vallás vagy a hagyományos családmodell túlélési lehetősége.

Tovább Jegyvásárlás

Watergate: Az időkripták rejtélye

Interaktív szabadulószínházi játék a klímaváltozás negatív hatásairól. Történetünk két egymásra hasonlító Időkriptában játszódik, amelyek az elképzelt jövőből érkeztek.

Tovább
Madách Imre:

Az ember tragédiája

Madách Imre nagylélegzetű drámai költeménye a gimnazisták kötelező olvasmánya. A Kolibri Színház előadása nem csak őket, de a kicsivel fiatalabbakat és az idősebbeket is megszólítja.

Tovább Jegyvásárlás
Kiss Márton:

A méhek istene

A méhek istene. Egy ember. Egy hírhedt ember. Egy mindenki által közismert személy, ahogy eddig még senki sem látta, és ahogy még senki nem gondolt rá. Történetünk középpontjában egy háromfős család áll: apa, anya és fiuk összetett, szövevényes lélektani viszonya.

Tovább
Krausz Attila:

Tipli

Egy lakótelepen tengődő srác, Peti elhatározza, hogy külföldön próbál szerencsét, megmutatja a többieknek, hogy neki sikerülni fog, kezd valamit az életével. De hamar kiderül, hogy nem ilyen egyszerű az egész: az induláshoz pénz kell, ráadásul nem is kevés. Akár mindenáron.

Tovább Jegyvásárlás
Jeli Viktória - Tasnádi István:

kettős:játék

A14 és A15 egy online videójáték chat-szobájában ismerkednek meg. Mindenben őszinték egymással, egyetlen dolgot, a legfontosabbat kivéve. De létezhet-e kiteljesedés vélt vagy valós gyengeségeink felvállalása nélkül? Kerülőutak és párhuzamosan futó ösvények, amelyek végül a megértéshez és az elfogadáshoz vezetnek. A közönség egyik része a lánnyal, a másik része a fiúval teszi meg az utat távolodóban egymástól – egymásig.

Tovább
Thomas Mann:

Mario és a varázsló

Van-e esélyünk a szabad akaratra? Kívánjuk-e egymásnak, hogy legyen? Vagy jobban vágyunk arra, hogy mások uralkodjanak fölöttünk? A halhatatlan klasszikussá vált történeti fiatal nézőinknek ajánljuk.

Tovább Jegyvásárlás
Kai Hensel:

Klamm háborúja

Egy tanár önvallomása az iskola harcteréről, a lövészárok mélyéről, lejtmenetben. Scherer Péter alakítását Európa-szerte fesztiváldíjakkal jutalmazták. Előadásunkat középiskolai osztályoknak, jelenlegi, volt, és leendő diákoknak ajánljuk – biztatásul, hogy csak azért is.

Tovább Jegyvásárlás
Monoblock:

Helló, náci!

A bunyóhoz ketten kellenek, elkövető és áldozat, ezek ketten pedig leginkább egy cella mélyén ismerhetik ki egymást, hála a rendőrségnek. Persze ha az elkövető neonáci, az áldozat fekete- munkás, kissé bonyolultabb a helyzet.

Tovább