KOLIBRI GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZ

 

ko_werk (31)

 

Színházunkról

A Kolibri Színházat 1992-ben a Budapest Fővárosi Közgyűlés alapította. Az elmúlt évtizedekben sikerdarabjainkból formálódott a színház 34 darabból álló, repertoárja, mely 0-18 éves korig minden korcsoport számára szellemi és érzelmi fejlődésének megfelelő választékkal szolgál. Repertoárunkra műfaji gazdagság jellemző. Élőszínház és bábelőadások, prózai-, verses-, mozgásszínházi és zenés mesejátékok, ifjúsági és csecsemőszínházi produkciók éppúgy megtalálhatóak nálunk, mint az operák. 
A nemzeti hagyományokat ápoló, klasszikus értékeket képviselő művek mellett a fiatalok egész emberré válását segítő kortárs magyar és külföldi szerzők műveit is műsoron tartjuk.
Nézőink az ország leggazdagabb gyerekszínházi, csecsemőszínházi, gyerek-és ifjúsági színházi műsorából válogathatnak. Együtt növünk fel! Nálunk minden korosztály rátalálhat a neki szóló, kedvére való előadásokra!

Három játszóhelyünk

Kolibri Színház (Jókai tér 10.) családi színházi előadások, mesejátékok, ifjúsági és csecsemőszínházi előadások

• Kolibri Fészek (Andrássy út 74.) előadások a legkisebbeknek 0-9 éves korig

• Kolibri Pince (Andrássy út 77.) ifjúsági színházi előadások

Magyarországon mi mutattunk be először:

• 0-3 éves korú gyerekeknek csecsemőszínházi előadást
(2005-ben TODA, Négy évszak, Erdőn, mezőn, udvaron)

• osztályterem-színházi előadást
(2008-ban a Klamm háborúja)

• a kőszínházak közül először nálunk volt önálló munkakörrel rendelkező színházpedagógus

A színházpedagógia és színházi szakmai felmérések eredményei alapján 2002 óta a Kolibri Színház egyike a legnagyobb, legtöbb fiatalt elérő, magas szakmai színvonalon működő színházpedagógiai műhelyeknek Magyarországon! Évente, a több mint 350 színházi nevelési foglalkozás felét, az előadások előtt és után, színészek közreműködésével a színházban, másik felét pedig az iskolákban tartjuk. Rendszeresek színházunkban az audionarrációs akadálymentesített előadások. Nemzetközi megbecsültségünkre jellemző, hogy 2003-tól három ízben is meghívtak minket a legkisebbeknek szóló előadások létrehozását támogató európai uniós programokba. Először 2006-ig a Glitterbird pályázatban, majd 2009-2014-ig és 2014-2018-ig a Small Size együttműködés keretében készítettünk előadásokat a legkisebbeknek. Ehhez társult 2009-2013-ig az ifjúsági korosztályt célzó, jelentős sikereket felmutató Platform 11+ pályázat, és 2015-2018-ig zajló Platform Shift+ program, melyek keretében tovább bővült egyedülállóan gazdag ifjúsági színházi repertoárunk. Nemzetközi szerepléseinkkel nem csak színházunk határon túli elismertségét, de a magyar szerzők bemutatásával műveik európai ismertségét, elterjedését is szolgáltuk. Az utóbbi évtizedben megszokottá vált az általunk szervezett fesztiválokon, jeles határon túli magyar és külföldi társulatok közreműködése, neves színházi szakemberek bemutatkozása. A pályázatok keretében lebonyolított bemutatókat, koprodukciókat és nemzetközi fesztiválokat nagy érdeklődés övezi Európa-szerte. Kiemelt rendezvényünk az őszi Jókai téri Kolibri Évadnyitó Fesztivál, a fővárosi Színházak Éjszakája, kétévente közreműködünk a Kaposvári ASSITEJ Biennálé megrendezésében.

Támogatóink: Budapest Főváros Önkormányzata, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Kulturális Alap, az Európai Unió – Európai Bizottság Kreatív Európa Program

budapest-logo_cmyk-03        MMAlogoC_1_ketsoros          NKA igazgatosaga      

Print               small_size_2014_kicsi                                    

 

 

Művészeti titkár: Végvári Eszter
Titkárságvezető: Budavári-Soós Kornélia
Nemzetközi kapcsolatok: Zsoldos Krisztina
Közönségszervezés vezető: Pánti Éva
Sajtó- és PR referens: Rupp Anikó
Műszaki vezető: Farkas István
Főkönyvelő: Tóvári Teréz
Gazdasági vezető: Pánczél Sándor
Képzőművészeti vezető: Orosz Klaudia
Színházpedagógus: Gyevi-Bíró Eszter
Rendező: Vidovszky György
Dramaturg: Horváth Péter
Igazgató: Novák János