KOLIBRI GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZ

 

ko_werk (31)

 

Színházunkról

A Kolibri Színházat 1992-ben a Budapest Fővárosi Közgyűlés alapította.

Az elmúlt évtizedekben sikerdarabjainkból formálódott a színház 31 darabból álló repertoárjamely 0-18 éves korig minden korcsoport számára szellemi és érzelmi fejlődésének megfelelő darabokat kínál. Repertoárunkra műfaji gazdagság jellemző, bábelőadás, prózai és zenés játékok éppúgy megtalálhatók nálunk, mint a mozgásszínház vagy az opera. A hagyományos népi, klasszikus zenei, képzőművészeti és irodalmi értékeket képviselő darabokat és a mai szerzők új műveit egyaránt műsoron tartjuk.

Három játszóhelyünk

Kolibri Színház (Jókai tér 10.) családi színházi előadások, mesejátékok, ifjúsági és csecsemőszínházi előadások

• Kolibri Fészek (Andrássy út 74.) előadások a legkisebbeknek 0-9 éves korig

• Kolibri Pince (Andrássy út 77.) ifjúsági színházi előadások

Magyarországon mi mutattunk be először:

• 0-3 éves korú gyerekeknek csecsemőszínházi előadást
(2005-ben TODA, Négy évszak, Erdőn, mezőn, udvaron)

• osztályterem-színházi előadást
(2008-ban a Klamm háborúja)

• a kőszínházak közül először nálunk volt önálló munkakörrel rendelkező színházpedagógus

Csecsemőszínházi és ifjúsági színházi repertoárunk megalapozásához, gazdagodásához, hazai és nemzetközi hírnevéhez jelentősen hozzájárult az európai uniós együttműködésekben való aktív közreműködésünk: 2003-tól a Glitterbird pályázat, majd a 2009-ben indult, kétszer négyéves Small Size, Big Citizens és Small Size – Performing Arts for Early Years, valamint az ezzel párhuzamosan futó Platform 11+ és Platform Shift+. Jelenleg 17 másik európai színház részvételével a MAPPING (2019-2023) európai uniós pályázatban veszünk részt, amely a legkisebbeknek szóló előadások művészeti alapvetéseinek megfogalmazását, „kulturális térképre helyezését” tűzte ki célul. Az itt született előadások Európa-szerte turnéznak majd, a programhoz tudományos vizsgálatok kapcsolódnak, az elemzések hozzáférhetővé teszik minden érdeklődő számára a legkisebbeknek szóló előadások alapvetéseit, metodikáját. A PlayOn! (2019-2024) együttműködés 9 európai színház és két egyetem részvételével a virtuális és kiterjesztett valóság színházi alkalmazásainak lehetőségét igyekszik kiaknázni, színházi és digitális szakemberek, valamint 16 éven felüli nézők/társalkotók bevonásával. 

 

Kiemelt rendezvényünk az őszi Jókai téri Kolibri Évadnyitó Fesztivál, kétévente közreműködünk a Kaposvári ASSITEJ Biennálé megrendezésében.

 

Támogatóink: az Kulturális és Innovációs Minisztérium, Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap, és a Magyar Művészeti Akadémia, Európai Unió – Európai Bizottság Kreatív Európa Program

Támogatóink: Budapest Főváros Önkormányzata, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Kulturális Alap, az Európai Unió – Európai Bizottság Kreatív Európa Program

budapest-logo_cmyk-03        MMAlogoC_1_ketsoros          NKA igazgatosaga      

Print               small_size_2014_kicsi                                    

 

 

Művészeti titkár: Végvári Eszter
Titkárságvezető: Budavári-Soós Kornélia
Nemzetközi kapcsolatok: Zsoldos Krisztina
Közönségszervezés vezető: Pánti Éva
Sajtó- és PR referens: Rupp Anikó
Műszaki vezető: Farkas István
Főkönyvelő: Tóvári Teréz
Gazdasági vezető: Pánczél Sándor
Képzőművészeti vezető: Orosz Klaudia
Színházpedagógus: Gyevi-Bíró Eszter
Rendező: Vidovszky György
Dramaturg: Horváth Péter
Igazgató: Novák János