Közönség előtt tartjuk Az ember tragédiája előbemutatóját!

2021. 05. 28.

Örömmel értesítjük kedves nézőinket, hogy hosszú idő után először élőben mutatjuk be új ifjúsági előadásunkat, Az ember tragédiáját, Novák János rendezésében. Június 6-án 5 órakor tartjuk az előbemutatót, amelyre szeretettel várjuk közönségünket.

Madách Imre nagylélegzetű drámai költeménye a gimnazisták kötelező olvasmánya. A Kolibri Színház Novák János által színre vitt előadása nem csak őket, de a kicsivel fiatalabbakat és az idősebbeket is megszólítja.

Az alkotók a szöveg hiteles tolmácsolása mellett arra törekszenek, hogy az újszerű színpadi megoldások, a digitális látványvilág és az interaktivitás révén minden korosztály maradandó élménnyel gazdagodjon, megtalálja a mű számára legfontosabb üzenetét. Lesznek, akiket a mű filozófiai rétege indít elmélyült gondolkodásra, míg másokat az újszerű látványvilág, a zene használata, vagy a színészi játék ragad magával. Lesz, aki az Évával, a színről színre egyre öregedő Ádámmal, vagy a Luciferrel átélt kalandokat, a megidézett történelmi korszakokat élvezi. Kihez az Úr, kihez az „ördög” érvei állnak majd közelebb. Lucifer is, az Úr is a teremtést és az embert szolgálja. Ha ezt elfogadjuk, megértjük, hogy a kétkedés a világ megismerésének éppen olyan fontos eszköze, mint a hit, a mese vagy a tudomány.

Az interaktív történetmesélés és a digitális technológia új színházi lehetőségeit kutató PlayOn! nemzetközi együttműködés keretében létrejött előadásban a Kolibri Színház szinte teljes társulata részt vesz.

Évát Nyirkó Krisztina alakítja, az Úr Szívós Károly, Lucifer szerepében színházunk dramaturgja, Horváth Péter József Attila-díjas író látható, míg a színről színre idősödő Ádámot tizenegy színész játssza: Nizsai Dániel, Fehér Dániel, Krausz Gábor, Bodnár Zoltán, Mészáros Tamás, Tóth József, Szanitter Dávid, Ruszina Szabolcs, Mult István, Gazdag László és Kormos Gyula. A három főangyal és a Föld szellemének megformálói Erdei Juli, Tisza Bea és Török Ágnes. A további szerepekben Alexics Rita, Farkas Éva, Megyes Melinda, Rácz Kármen, Rácz Kriszta, Abdulrachimzai Amina mv. és Bósz Tamás (KIMI-Kolibri stúdiós) látható.

Az előadás zenéjét Novák János szerezte, a zenei munkatársak Bornai Szilveszter és Kecskeméti Gábor; az előadás dramaturgja Horváth Péter, a díszlet- és jelmeztervező Orosz Klaudia, a digitális látványvilág Kovács Ivó munkája; a szcenikus Farkas István, a rendező munkáját Hajsz Andrea segítette.

Az ember tragédiája előbemutatóját június 6-án, vasárnap 17 órakor tartjuk a Kolibri Színházban.

Jegyek a szervezésen vagy online, a színház honlapján keresztül válthatók:

https://kolibriszinhaz.hu/jegyvasarlas/

Bővebb információ az előadás oldalán található: 

https://kolibriszinhaz.hu/eloadas/madach-imre-az-ember-tragediaja/

További képek a próbáról:

Fotó: Albert Kinga