Új találkozót szervezünk a EuropeFiction nemzetközi projekt keretében

2019. 04. 18.

Április 22-27. között 15 magyar és 10 német diák részvételével zajlik a közös színházi alkotómunka a pilisszántói Orosdy Kastélyban.

Amint arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, ez év januárjában csatlakoztunk – a Mapping és a Platform Shift+ mellett – a szintén európai uniós együttműködésben létrejött Erasmus-EuropeFiction Project-hez. A nemzetközi program lényege, hogy öt Ruhr-vidéki német színház öt európai uniós színházzal együttműködve három év alatt öt olyan közös produkciót hoz létre, melyek célkorosztálya és szereplői tinédzserek. A produkciók fókuszában egy-egy erőteljes emberi téma áll, melynek körbejárása és a megoldások keresése is tinédzser-központú, a tizenévesek világlátását, frissességét és gondolkodását tükrözve.

A Kolibri Színház német partnere a Small Size projektekből már ismert hammi Helios Theatre, a fiatal résztvevőket biztosító partnerintézményünk az újbudai Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium. A koprodukció témája a SZOLIDARITÁS.

A húsvétot követő 5 napos találkozó alkalmával a 10-12. osztályos magyar, illetve német diákok mozgásos és dráma workshopokon vesznek részt, valamint egy közös színházi projektmunkát is elkészítenek. A projektmunka rendezője és az esemény koordinátora Gyevi-Bíró Eszter, a Kolibri Színház színházi nevelési koordinátora, a műhelyfoglalkozások során Eck Attila drámatanár működik közre.

2020 decemberéig összesen négy további találkozó, tábor és workshop, évad közben pedig folyamatos alkotómunka vár ránk.