Bogyó és Babóca 50!

2019. 05. 05.

Alig több mint egy év alatt ötven előadást ért meg a gyerekek nagy kedvence, a Bogyó és Babóca.

Magyarországon elsőként a Kolibri Színházban készült színpadi előadás Bartos Erika nagy sikerű mesesorozatából, Andrusko Marcella rendezésében. Az ősbemutatót 2018 márciusában tartottuk a Kolibri Fészekben. 

Az óvodás korosztálynak szóló bábelőadás egy kalandos éven át követi Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány barátságának fordulatos állomásait. Bogyó és Babóca mellett megelevenedik Bartos Erika kis állatok által benépesített mini-univerzumának többi szereplője is: Vendel, a minden lében kanál szarvasbogárfiú, Ugri, a hiperaktív szöcskelány, Gömbi, a kis krumplibogár, Szellő, a királylányos szitakötőkislány, és még sokan mások.

Az összes bábfigurát két színész, Rácz Kármen és Ruszina Szabolcs mozgatja és szólaltatja meg, bravúros technikai felkészültséggel.

Bartos Erika meséiből Nagy Orsolya készített a Kolibri Színház számára színpadi adaptációt. A látványtervező Wunder Judit, a zeneszerző és zenei közreműködő Bata István, a kellékes Reymeyer Dóra, a rendező munkatársa Vajdai Veronika.

A Bogyó és Babóca alkotógárdája

Andrusko Marcella rendező ezekkel a szavakkal köszöntötte a Bogyó és Babóca 50. előadását ünneplő alkotógárdát:

“Első rendezésem, a Bogyó és Babóca, 50. előadása ment le ma! Hálásan köszönöm az egész csapatnak, és nagyon büszke vagyok rátok! A legboldogabb pedig azért, mert ötvenedszer is jókedvvel játszottátok, Rácz Kármen és Ruszina Szabolcs, ami fantasztikus és hatalmas dolog.
Liza
{a rendező kislánya – a szerk.} odabentről “dolgozta” velem végig ezt a próbafolyamatot, ma pedig vidáman mászkált és tapogatott a díszletben. Neki is hálás vagyok, amiért hagyott dolgozni. És Bata Istvánnak, amiért megírta azt a zenét, amire Liza először rugdosott meg határozottan! Vajdai Veronika és Reymeyer Dóra, nektek pedig köszönöm, hogy helyettem is ott vagytok mindig. És mindenekelőtt Novák Jánosnak, hogy ma és mind a 49 előző alkalommal egy csomó kisgyermek örülhetett Bogyóèknak közelről.
Még minimum 50-et kívánok!”

Mi is sok sikert kívánunk a további előadásokhoz, és gratulálunk az összes alkotónak, művésznek és közreműködőnek!