Stúdiósainkat felvették színész szakra

2013. 08. 19.

Két stúdiósunkat, Benedek Dánielt és Fejér Mátét felvették a Kaposvári Egyetem színész szakára!

Két stúdiósunkat, Benedek Dánielt és Fejér Mátét felvették a Kaposvári Egyetem színész szakára!

 

A Keleti István Művészeti Iskola két tanulója a jövő évadtól nem lesz velünk, Szanitter Dávid tanítványai ugyanis Uray Péter koreográfus, rendező osztályában folytatják.

 

„Uray Péter már tartott nekünk órát a stúdióban, olyan volt, mintha egy új nyelvet tanultunk volna tőle. A kurzus végére tudtunk kommunikálni egymással abban a színházi rendszerben, amit megmutatott nekünk, és ez mindannyiunknak újszerű élményt adott” – idézte fel Fejér Máté.

 

„Azt hiszem nagyobb hangsúlyt fog fektetni arra, hogy a fizikai színházi eszközökkel is megismerkedjünk, mint más osztályfőnökök, de én ennek legalább annyira örülök, mint annak, hogy Kaposvárra járhatok. Amikor az utolsó rosta után eredményt hirdettek és felolvasták az osztálynévsort, azt éreztem, hogy csupa jólelkű embert választottak, mintha ez szempont lett volna… Nagyon várom, hogy elkezdjük a közös munkát” – fogalmazott Benedek Dániel. „Azt hallottam, hogy erős a kaposvári képzés, intenzív a közösségi élet. Én nagyon kötődöm Budapesthez, hiszen itt nőttem fel, mégsem tartok attól, hogy bezártság érzetem támad Kaposváron. Szerintem a munka előnyére válhat, hogy családias a közeg, hogy év közben nem sokszor lehet kimozdulni. Sokan mesélték, hogy életük legjobb éveit töltötték lenn” – hangsúlyozta Dani.

 

 Török Ági és Szívós Károly a Szanitter-osztállyal – Jobbra fent Benedek Dániel és Fejér Máté

 

 

Fejér Máté arról is mesélt, hogy már harmadszorra jelentkezett, ezért arra készült, hogy nem veszik fel. „Már érett bennem a kérdés, mi mással foglalkozhatnék, mint színházzal, úgyhogy teljes nyugalommal mentem az újabb fordulókra. Egész életemben arra a pillanatra vártam, hogy felolvassák a nevemet, de ez most sem történt meg. Az utolsó rosta után Miskolcra utaztam, éppen a Bükkben sétáltunk az egyik barátommal, amikor hívott Uray Péter, hogy ‘Máté, holnap délután vissza kéne érned Kaposvárra, kezdődik a Rizsakov kurzus, mégis az osztály tagja leszel’. Abszurd pillanat volt, de sorsszerűnek érzem. Így kellett lennie, hogy nem a fekete teremben, a többiek előtt derül ki a dolog, hanem a hegyen, miután lemondtam a színész szakról” – mondta el Máté. „A legdrámaibb pillanatokban, amikor mindannyian tudtuk, hogy a tanárok éppen rólunk döntenek, mi az udvaron vidáman bográcsgulyásoztunk, a Rizsakov tréningen felváltva énekeltünk egymásnak népdalokat a Kaposváron vendégeskedő orosz diákokkal. Ha most újra csörögne a telefonom, és kiderülne, hogy álmodtam az egészet, már akkor is megérte, annyi mindent szívtam magamba” – tette hozzá Máté, aki arról is beszámolt, hogy nehezen válik meg a Kolibritől, tanáraitól, Szanitter Dávidtól, Szívós Károlytól és Török Ágitól.

 

„Tényleg nagyon megszerettük a Kolibrit, valóban részesei lehettünk a színházban zajló munkának. Nehéz volna kiemelni egy meghatározó pillanatot, de talán azt sosem felejtem el, amikor a színészek először szólítottak a nevemen egy próbán. Ezután már a rendező sem úgy hívott, hogy „az a fiú”…” – árulta el Benedek Dániel.

 

Szívből gratulálunk a fiúknak! Hiányozni fognak!