Megnyitottuk az új évadot!

2013. 08. 21.

Augusztus 21-én megtartottuk évadnyitó társulati ülésünket. Az új évadban nyolc premierrel és évadnyitó fesztivállal várjuk nézőinket!

 

Augusztus 21-én megtartottuk évadnyitó társulati ülésünket. Igazgatónk, Novák János egy idézettel köszöntötte a társulatot. “Halász Péter  mondja: “Ma nem azzal lehet megragadni a néző figyelmét, amivel tegnap. Olyan ez, mint a mentőautó szirénája. Háromévenként ki kell cserélni a „dallamát”, mert különben nem hallja meg senki”. Ebben az évadban is arra fogunk törekedni, hogy tétje legyen a közönséggel, a gyerekekkel, az egymással való találkozásnak” – fogalmazott Novák János, aki ismertette a 2013/2014-es évad bemutatóit.

 

Novak_Janos

 

A Kolibri első premierje szeptember 14-én egy csecsemőszínházi produkció lesz, a német Barbara Kölling rendezésében. A Pont, pont, vesszőcske agyaggal és faágakkal mesél a világ keletkezéséről a 2-5 éves korosztálynak.  Az előadás a Tekergő című csecsemőszínházi produkcióval együtt képviseli a színházat 2014. február 6-9 között, a Small size európai uniós együttműködés zárófesztiválján Írországban.

 

Októberben a középiskolásokat szólítja meg a színház Jan Sobrie-Geert Vandyck Emlékezz rám című művével, melyet Németh Ákos visz színre. Decemberben pedig bemutatják Jo Nesbo világsikerű könyvének feldolgozását, Doktor Proktor, avagy támadnak a Holdkaméleonok címmel, melyet Kárpáti Péter átiratában Novák János állít színpadra.

 

2014 első felében Kiss Márton Csöngő című munkája mellett az ausztrál Stefo Nantsou és Tom Lycos Átnevelő tábor című darabja is debütál a Kolibriben, akárcsak Weöres Sándor Bóbita című művének adaptácója Szívós Károly rendezésében, illetve Tóth Károly Itt vagyok, vagy amit akartok című darabja, ami a fogyatékkal élők életét hivatott bemutatni osztályteremszínházi előadás formájában, Tóth József rendezésében.

 

Kolibri_Szinhaz

 

“Saját bemutatóink mellett egy vendégelőadást is játszani fogunk, amely egyaránt épít a színészetre és a bábozásra. A Színház- és Filmművészeti Egyetem után a Kolibriben lesz látható Marius von Mayenburg abszurd komédiája, a Hideg gyermek, amit a fiatal színésznő, Andrusko Marcella rendezett” – számolt be Novák János.

 

Szeptember 7-én -hagyományaihoz híven- egész napos, ingyenes családi eseménysorozattal látja vendégül nézőit a Kolibri Színház. A rendezvényre az ország minden tájáról, sőt, Németországból, Szlovákiából, Ukrajnából is várnak fellépőket, akik gyerekjátékkal, mesedarabbal, bábkoncerttel szórakoztatják a közönséget.

 

tarsulat_kolibri

 

A 22. Nemzetközi Kolibri Fesztiválra érkezik többek között a német Helios Theater, a Majorka Színház, a szlovákiai Árgyélus Színház, a debreceni Vojtina Bábszínház, az egri Harlekin Bábszínház, a pécsi Bóbita Bábszínház, a miskolci Csodamalom Bábszínház, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház, a kaposvári BábSzínTér, és Szavak nélkül című bábkoncertjével a frissen végzett bábszínészek társulata, a HUPS Crew is bemutatkozik.

 

A fesztivál részletes programjáról itt tájékozódhattok.