Online látható a Cyber Cyrano – angol felirattal és drámafoglalkozással

2020. 05. 28.

A Kolibri Színház tíz éves sikerszériát befutott ifjúsági előadásának online premierje 2020. május 29-én 18 órakor lesz a színház YouTube csatornáján, a felvétel a tanév végéig lesz elérhető.

Amikor a képzelet erősebb, mint a valóság. Mikor a virtualitás valódibbnak tűnik, mint a mindennapi realitás. Egy darab arról, hogy mire jó az Internet. És hogy mire nem. Talált történet alapján.

„Szerettem volna valahová tartozni. Számomra ez nem egy átverés volt, hanem egy hatalmas regény – amit a valósággal írtam. Akik nagyarcúak voltak az életben, azok fejet hajtottak a figuráim előtt.”

Tasnádi István Cyber Cyrano című színdarabja, amely 2010-ben debütált a Platform 11+ európai uniós együttműködés keretében megtörtént esetet dolgoz fel. Vidovszky György rendezése 2011-ben a VI. Gyermek- és Ifjúsági Szemle versenyprogramjában megnyerte az ASSITEJ Magyar Központ Üveghegy-díját, valamint a szemle fesztiváldíját a virtuális világban létrejövő kamasz dráma korszerű megjelenítéséért.

Az ikonikussá vált előadás most, a színházak kényszerű leállása miatt felvételről látható a Kolibri Színház Facebook oldalán és Youtube csatornáján, május 29-én, pénteken 18 órától a tanév befejezéséig.

Külföldi nézőink kedvéért az előadás angol feliratos változatát tesszük közzé, a szülőknek és pedagógusoknak pedig az előadáshoz kapcsolódó külön videóban feldolgozó foglalkozást kínálunk.

Az alábbi linken bővebb információt kaphatnak az előadásról, valamint ötleteket az iskolai/otthoni feldolgozáshoz:

Cyber Cyrano Info csomag