A Bekkankóval búcsúzik a Kolibri Színház online mese- és előadássorozata

2020. 06. 12.

A Kolibri MobilMesék sorozat keretében a karantén három hónapja alatt összesen 55 mesét és 11 előadást láthattak nézőink. Záró produkcióként a Bekkanko, a grimaszdémon című nagysikerű előadásunk felvételét tesszük közzé június 14-én vasárnap 3 órakor.

A  koronavírus járvány miatt meghirdetett veszélyhelyzetre reagálva március 17-én Kolibri MobilMesék címmel  napi online sorozatot indítottunk, hogy nézőink a kényszerszünet alatt se maradjanak színházi élmény nélkül. A kezdeményezés keretében a Kolibri Színház művészei és vendégművészei naponta egy-egy mesével, verssel vagy dallal jelentkeztek, amelyeket saját otthonukban, mobiltelefonnal vettek fel. A MobilMeséket a Kolibri YouTube csatornáján és Facebook oldalán láthatta a közönség hétfőtől péntekig minden nap délután 3 órakor. Ezenkívül hétvégenként legnépszerűbb előadásainkat is közzétettük felvételről. Néhány előadáshoz kapcsolódóan online drámapedagógiai foglalkozás is készült az iskolások számára.

A MobilMesék sorozatban a társulat 35 művésze és 10 vendégművésze működött közre. A digitális térbe költözött színházi világban szinte egyedülálló kezdeményezésnek számító, napi rendszerességgel jelentkező online mesesorozat óriási népszerűségnek örvendett a gyerekek és a családok körében. A Kolibri TV YouTube csatorna műsorát több mint 41.500-an kísérték figyelemmel az elmúlt három hónapban!

A sorozat méltó lezárásaként június 14-én, vasárnap 3 órakor a Bekkanko, a grimaszdémon című legendás előadásunkat tesszük közzé.

A világszerte nagy sikerrel játszott, kortárs japán mesejáték igazi szerelmes történet. Egy vak lány és egy ijesztgetésre alkalmatlan, de mindenkit mosolyra fakasztó grimaszdémon szerelméről szól. Szeretheti egymást ember és démon? Mit szól ehhez a Hegyek istennője, mit szólnak a falubeliek, és mit szól Juki apja, a vadász? Sikerül-e a szerelmes Bekkankónak megtalálni a zöld mezőn megbújó egyetlen kék virágot, hogy gyökerének varázserejével visszaadja Juki szeme világát?

A felvétel az alábbi linken érhető el – június 28-án este 8 óráig:

A Kolibri MobilMesék sorozat eddigi összes része elérhető az alábbi lejátszási listában:

Kolibri MobilMesék playlist