Mézeskalács mellé – Váltsatok ajándékutalványt a Kolibriben!

2014. 12. 06.

Az ünnepek idején is játszunk! Előadásainkra ajándékutalvánnyal is eljuthattok!

Az ünnepek közeledtével ismét szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy ajándékutalványt is válthattok a Kolibriben, amelyek értékét Ti határozhatjátok meg és amelyek színházjegyekre cserélhetők.

karacsonyi

A karácsonyi időszakban is játszunk, lesz például Macska voltam Londonban (december 27, szombat), János vitéz (december 28, vasárnap), illetve nemrég bemutatott csecsemőszínházi darabunkat, a Pont, pont, vesszőcskét is láthatjátok majd, amelyben kizárólag agyaggal és fával dolgoznak színészeink. Január 4-én pedig a Macska voltam Londonban zenés produkciónkkal nyitjuk az újévet.

 

Addig is két bemutatót tartunk. Elsőként egy ifjúsági előadás, a Függésben debütál a Kolibri Pincében Czukor Balázs rendezésében, a K.V. Társulattal koprodukcióban. Ez azt jelenti, hogy Bárdi Gergő és Krausz Gábor színészeink mellett színre lép Némedi Árpád, Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina a kaposvári színház egykori színészei, a Külön Vélemény Társulat alapítói, illetve a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola diákjai: Barna Lilla, Burján Fanni, Ivák Bence és Szabó Viktória.

 

A Függésben egy 12 lépéses programon alapuló, felépülő szenvedélybetegeknek létrehozott drogterápián játszódik. A történet az egyik szereplő felépülési fázisait mutatja meg. Betekintést nyújt a függők zárt világába, és abba, hogy egy terápia során miként változik meg az ember gondolkodásmódja, érzelmi és lelki világa. A premierre november 21-én pénteken 19 órakor kerül sor, de November 24-én (hétfőn) 17 órakor, december 10-én (szerdán) 19 órakor és  december 11-én (csütörtökön) 17 órakor is megtekinthetitek.

 

November 28-án szintén új produkciót láthattok, ezúttal a nagyszínpadon. Egy zenés mesejátékról van szó, amely a Nobel-díjas Selma Lagerlöff A trollgyerek című művéből készül Novák János rendezésében. Ebben a költői darabban egy troll banya cseréli el gyermekét egy fiatal pár szép, egészséges csecsemőjére. Az anya észreveszi, hogy kisbabája megváltozott, furcsa, ellenszenves tulajdonságai lettek, mégis sajátjaként bánik vele. Férje és a falusiak azonban nem tudnak megbékülni a rút jövevénnyel. Azt gondolják, ha megölik, visszatérhet hozzájuk az elcserélt kisfiú…

 

Az előadást november 30-án (vasárnap) és december 1. (hétfő) 15 órakor, december 2-án (kedd) 10 órakor, december 14-én (vasárnap) 15 órakor , illetve január 25-én (vasárnap) 15 órakor játsszuk.

 

A legkisebbeket is szeretettel várjuk csecsemőszínházi előadásainkra.

 

Magyarországon a Kolibri Színház karolta fel először a csecsemőszínházi kezdeményezést, amelyet egy norvég író indított útnak, miután elveszítette hét hónapos kisbabáját. Arra a következtetésre jutott, hogy gyermeke nem élt teljes életet, hiszen nem találkozott még a kultúrával, így különböző kuratóriumokban azon dolgozott, hogy minél több olyan alkotás és projekt szülessen, melyek nullától három éves korú gyerekeknek szólnak. A mozgalom elterjedt az egész világon.

 

“Roberto Frabetti, a bolognai La Baracca színház vezetője – ott már a 80-as évek óta rendszeresen játszanak ennek a korosztálynak  – nyilatkozta egyszer: „A sűrű figyelem csendje az a csoda, amivel csak csecsemőszínházi előadáson találkozhat a művész.” A kicsik odaadása a felnőtteket is magával ragadja. Társaságukban ők is újra átélhetik a világ felfedezésének örömét. Soha annyi boldog felnőttet nem látni színházban, mint ezeken az előadásokon!” – vallja Novák János. A csecsemőszínházról szóló Varázserő van a kezünkben! C. írását itt olvashatjátok. 

 

Tekergő című csecsemőelőadásunkat november 23-án vasárnap, 9:30-kor és 11 órakor játsszuk, a Toda  november 30-án vasárnap 9:30-kor és 11 órakor , a Pont, pont vesszőcske pedig november 16-án vasárnap 9:30-kor és 11 órakor, december 21-én vasárnap 9:30-kor és 11 órakor és január 11-én 9:30-kor és 11 órakor lesz látható.

 

Jegyeket és utalványt a www.kolibriszinhaz.hu oldalon, illetve a Kolibri Színház (6. kerület, Jókai tér 10.) jegypénztárában válthattok. Előjegyzésre a  +36 1 311-0870 illetve a +36 1 312-0622 telefonszámokon van mód.

 

Várunk benneteket szeretettel!