Megtartottuk A bagoly, aki félt a sötétben premierjét!

2016. 10. 24.

Jill Tomlinson műve alapján készült új gyerekelőadásunkat szombaton mutattuk be a Kolibri Fészekben Szívós Károly rendezésében. Alább képeket láthattok az előadásból.

_mg_3939

„- Hupp, te nem félhetsz a sötétben. A baglyok nem félnek a sötétben.

– De én félek.

– De hát a baglyok éjjeli madarak.

– Nem akarok éjjeli madár lenni. Nappali madár akarok lenni.

– Az vagy, ami vagy.

– Igen, tudom. És én az vagyok, aki fél a sötéttől…”

_mg_3863

Történetünk főszereplője Hupp, a kis gyöngybagoly, akinek számos jó tulajdonsága mellett van egy rossz is: fél a sötétben. Éjszakai bagoly lévén ez a félelem sok mindenben meggátolja, ezért meg kell tanulnia legyőzni. Ebben nemcsak szülei segítik őt bátorításukkal, hanem új barátai is, akik megmutatják neki, mi mindenre jó a sötétség…

_mg_4046

A kis gyöngybagoly története láttán megértjük, hogy a gyermeki félelmet miként győzheti le a kíváncsiság, a szeretet és a tudás.

_mg_3935

Szívós Károly, az előadás rendezője szerint a történet egyik fontos mondandója, hogy miközben a szülők szeretettel óvják, etetik, tanítják gyermeküket, igyekeznek támogatni abban is, hogy saját tapasztalatokra tegyen szert és önállóan küzdje le félelmeit, szorongásait. „Az idegenekkel való találkozások a kisbagoly számára új barátságokat és ismereteket hoznak, amelyek mind erősítik a személyiségét, és rádöbbentik arra, hogy a világ tele van felfedezhető és megismerhető szépségekkel” – fogalmazott a rendező.

_mg_4122

Jill Tomlinson művét Demény Eszter fordította. Az előadás zenéjét Nyitrai László szerezte, a videó-animációt Bodnár Zoltán készítette, a báb-, díszlet- és jelmeztervező Orosz Klaudia. Játsszák: Nizsai Dániel, Tisza Bea és Mult István.

_mg_4163

A Bagoly, aki félt a sötétben bemutatója 2016. október 22-én volt a Kolibri Fészekben.

Az előadásról bővebben ide kattintva tájékozódhattok.

Fotó: Szilveszter Beatrix