4-8 éveseknek

Jill Tomlinson

A bagoly, aki félt a sötétben

A gyermeki borzongás teljesen természetes dolog. A félelem mint sok más pozitív és negatív érzelem, egyszerűen az élethez tartozik. Tehát nem probléma, ha a gyerekek időnként bizonytalanok, bátortalanok, esetenként saját maguknak kreálnak félelmetes lényeket, legyőzendő akadályokat. Ugyanakkor érdemes megmutatni nekik, mi az, amit le kell és le lehet győzni, és hogy a világ akkor teljes, ha ezekkel a félelmekkel együtt egyensúlyoznak benne.

 

Az előadás időtartama 50 perc.

A The Owl Who Was Afraid in the Dark (A bagoly, aki félt a sötétben) az Egmont Kiadó gondozásában jelent meg előszor 1968-ban.  Nicholas Road 1., London W11 4AN, Egyesült Királyság.
Copyright © The Estate of Jill Tomlinson 1968. 
Minden jog fenntartva. 

Játsszák:
Nizsai Dániel
Mult István
Tisza Bea

Báb- díszlet- és jelmeztervező – Orosz Klaudia
Zeneszerző – Nyitrai László
Video-animáció – Bodnár Zoltán
A rendező munkatársa, súgó – Vajdai Veronika
Rendező – Szívós Károly

Bevackolódni a Kolibri Fészekbe mindig élvezet. (…) Most sem csalódtunk a színpadi varázslatban, a színészekben, Szívós Károly rendezésében. (…) Orosz Klaudia ötletes díszletei, jelmezei és bábfigurái tökéletesen harmonikus látványvilágot teremtenek. Bodnár Zoltán szellemes videóanimációt társított a színészi játékhoz. Nizsai Dániel bújt Hupp bőrébe és tollába, Tisza Bea és Mult István személyesíti meg az összes megkérdezett éjszakai állatot és embert. Villámgyorsan váltanak ruhát, szerepet, hanghordozást – lenyűgözve ezzel valamennyi nézőt, életkortól függetlenül. – Nem minden az, aminek látszik | Jill Tomlinson: A bagoly, aki félt a sötétben / Kolibri – Olvassbele.com, Lengyel Szilvia írása