14 éves kortól

Kiss Márton

A méhek istene (14 éves kortól)

A méhek istene. Egy ember. Egy hírhedt ember. Egy mindenki által közismert személy, ahogy eddig még senki sem látta, és ahogy még senki nem gondolt rá. Történetünk középpontjában egy háromfős család áll: apa, anya és fiuk összetett, szövevényes lélektani viszonya. A készülő előadás célközönsége alapvetően a 13-18 éves korosztály, de rajtuk keresztül közvetve megszólítjuk a tizenéveseket tanító pedagógusok és a szülők generációját is. Mindezt játékosan, humorosan, de komolyan véve a témát, a történetet, és a történelmet. 

Az előadást 14 éves kortól ajánljuk.

Az előadás időtartama kb. 80 perc szünet nélkül.

Szereplők:

Grisnik Petra m.v.

Mészáros Tamás

Ruszina Szabolcs

Szanitter Dávid

 

Dramaturg: Horváth Péter

Látványtervező: Polgár Péter

Zeneszerző: Sulyok Benedek

Szcenikus: Farkas István

A tervező munkatársa: Reymeyer Dóra

A rendező munkatársa, súgó: Vajdai Veronika

 

Író és rendező: Kiss Márton

December 6. péntek 17:00 - nyilvános főpróba
December 7. szombat 17:00 - bemutató
December 9. hétfő 17:00
Január 13. hétfő 17:00
Január 14. kedd 18:00
Február 7. péntek 16:00
Február 10. hétfő 17:00

“Fotósunk, Éltető Anna a Kolibri Színházban járt A méhek istene előadás fotóspróbáján, és teljesen el volt ragadtatva a látottaktól. Ezt írta a képekhez kommentárnak:
‘…Huhh…mondhatnám azt is, hogy a téma a családon belüli erőszak… de mondhatnám azt is, hogy a végén annál jóval nagyobbat üt ez az előadás, mint amit egy ifjúsági színháztól elvárunk. Maradjunk annyiban, hogy a kínált drámapedagógia foglalkozás a darab végén ajánlott. Középiskolásokkal sok témát feldolgozhatunk ezzel. ‘
A produkció főszerepeit Grisnik Petra m. v., Szanitter Dávid, Ruszina Szabolcs és Mészáros Tamás alakítják” – a Közönség.hu ajánlója.