Jön a Visszatérő! – Új bemutatóra készülünk

2017. 10. 18.

Október 24-én mutatjuk be az idén 25 éves Kolibri Színház alapító tagjainak életéből készült előadást Czukor Balázs rendezésében.

Az idei évadban 25 éves jubileumát ünneplő Kolibri Színház Visszatérő címmel az évfordulóhoz kapcsolódó, különleges ifjúsági előadással készül.

Czukor Balázs – a Függésben és a Bűn és bűnhődés rendezőjének – legújabb alkotása a színház alapító tagjainak személyes élettörténeteiből meríti anyagát. A történetek, életesemények generációkon átívelve szólnak a máról, gyerekkorunkról, kamasz éveinkről, szüleinkkel kialakított kapcsolatunkról, saját szülői hivatásunkról. Az előadás azt a kérdéskört járja körül, hogy mennyiben határozzák meg életünket szüleink cselekedetei és elvárásai, miként módosul a szülőkhöz és a gyerekkori élményekhez fűződő viszonyunk az évek során, és miért érdemes, ha egyáltalán érdemes, felfedni és megérteni a korábbi események hátterét. Az előadást követő drámafoglalkozáson színházi nevelési szakembereket bevonva az alkotók a nézőkkel közösen keresik kérdéseikre a választ.

A forgatókönyvet Czukor Balázs és Surányi Nóra írta. A tervező Orosz Klaudia, a zene és látvány Gutema Dávid és Mikulán Dávid munkája, a színházi nevelési program vezetője Gyevi-Bíró Eszter. A rendező munkatársa Vajdai Veronika, az előadás rendezője Czukor Balázs.

A főbb szerepeket Bodnár Zoltán, Farkas Éva, Gazdag László, Kormos Gyula, Meixler Ildikó, Mult István, Németh Tibor, Szívós Károly, Tisza Bea és Török Ágnes játsszák.

A Visszatérő című előadás bemutatóját október 24-én, kedden, 19 órakor tartjuk a Kolibri Színházban.