Megtartottuk a Visszatérő premierjét!

2017. 10. 25.

Különleges, személyes hangú előadás készült Czukor Balázs rendezésében a Kolibri Színház 25. évfordulójára. Képek az előadásból.

Saját gyermek- és fiatalkoruk meghatározó életeseményeit tárják elénk Czukor Balázs és Surányi Nóra Visszatérő című darabjában a Kolibri Színház alapító tagjai: Bodnár Zoltán, Farkas Éva, Gazdag László, Kormos Gyula, Meixler Ildikó, Mult István, Németh Tibor, Szívós Károly, Tisza Bea és Török Ágnes.

Az előadás 12 epizódban mutatja be a színészek mélyen személyes, gyakran traumatikus vagy nehezen feldolgozható történeteit – mint a válás, gyermek betegsége vagy elvesztése, családon belüli erőszak, homoszexualitás stb. – , már a nyitó feliratban hangsúlyozva, hogy „az előadás szereplői nem kitalált alakok, és egyezésük a valósággal nem csupán a véletlen műve.”

Czukor Balázs rendező finom arányérzékkel nyúl a nehéz témákhoz, így a bensőségesség nem válik öncélú feltárulkozássá, és a történetek sem nehezednek nyomasztó súllyal a nézőre, hanem a színpadi valóságtól elemelkedve általános, mindannyiunk számára érvényes gondolatokat vetnek fel a gyerekkorunkról, kamasz éveinkről, szüleinkkel kialakított kapcsolatunkról, saját szülői hivatásunkról. Ezt az elemelkedést segíti elő a jelenetekben megcsillanó humor és játékosság, Orosz Klaudia egyszerű – a színészek által is könnyen mozgatható – díszletei és a vetített animáció (a zene és látvány Gutema Dávid és Mikulán Dávid munkája).

Az előadásban felmerülő témák feldolgozására csoportos drámafoglalkozáson nyílik lehetőség, ahol  színházi nevelési szakembereket bevonva az alkotók a nézőkkel közösen keresik kérdéseikre a választ.

A Visszatérő bemutatóját október 24-én tartottuk, az előadás legközelebb november 23-án lesz látható a Kolibri Színházban.

Bővebb tájékoztatást az előadás oldalán találtok.

 

AZ ELŐADÁSRÓL KÉPEKBEN:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Fotó: HSC Stábiskola