Díjat nyert a Nincsenapám, seanyám a 9. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén!

2017. 10. 18.

Vidovszky György rendezését az Emberi Erőforrások Minisztériumának díjával, valamint Szemle Diplomával jutalmazták a tegnapi díjátadó ünnepségen.

Szabó Borbála Nincsenapám, seanyám című darabja, amelyet 2016 őszén mutatott be a Kolibri Színház Vidovszky György rendezésében elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család-és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság Ifjúságpolitikáért és Esélyteremtésért Felelős Helyettes Államtitkárság díját a Marczibányi Téri Művelődési Központban tartott 9. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén. A 100 000 Ft értékű díjat dr. Illés Boglárka helyettes államtitkár asszony adta át a rendezőnek a tegnapi díjkiosztó záró ünnepségen.

 

Vidovszky György rendező a díjátadó ünnepségen

A szakmai zsűri a következő indoklással ítélte oda az elismerést a KOLIBRI GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZNAK a NINCSENAPÁM, SEANYÁM című ifjúsági színházi előadásért:

“A Nincsenapám, seanyámnak drámai és sodró erejű történetéért, Nemes Anna hiteles és megrázó alakításáért, az együttes összjátékáért, a két nagyszerű költő-macskáért. A produkció a gyermekbántalmazást és az iskolai élet ellentmondásait különleges, a tragikum és a komikum között virtuózan billegő színházi nyelven képes ábrázolni és közvetíteni a 14-18 éves érintett közönség számára. A néző látja az előadást és tudja, hogy nincs egyedül.”

 

A díj mellett a Marczibányi Téri Művelődési Központ – a zsűri ajánlása alapján – a magas szakmai színvonalon bemutatott előadásokért járó SZEMLE DIPLOMÁT is ajándékozott a Nincsenapám, seanyám című produkciónknak.

Szívből gratulálunk az előadás összes alkotójának és munkatársának!

A 2017-es Szemle további díjazottjairól itt olvashattok: http://marczi.hu/news/view/92