Jön a Locspocs és a sárkánylány!

2022. 01. 20.

A hétfői olvasópróbával megkezdődtek legújabb Locspocs mesénk próbái, Novák János rendező vezetésével. A 30 éves jubileumra készülő produkció bemutatóját március 19-én tartjuk.

Emlékeztek Locspocsra, a kis tengeri szörnyre, aki félt a víztől, de megtanult úszni és komoly hőstetteket hajtott végre, szinte még gyerekként? Nos, Locspocs felnőtt, és házasodni készül. Szíve választottja az a sárkánylány, akivel még kölyökkorában barátkozott össze. Hanem a japán sárkánykirály nem akarja egy tengeri szörnyhöz adni a lányát! A szörnyek sem lelkesednek az ötletért. „Tűz és víz nem egymáshoz való!” Locspocs azonban nem hagyja magát, tűzön-vízen át küzd a szerelméért.

Novák János rendező és Horváth Péter dramaturg

Locspocs-előadások különleges helyet vívtak ki a Kolibri Színház életében. A kis tengeri szörny története pontosan három évtizeddel ezelőtt indult hódító útjára a teátrumban, folytatásai azóta is műsoron vannak. Tor Åge Bringsværd norvég író Locspocs-meséinek legújabb epizódját Kozák Katalin fordította a Kolibri Színház számára. A 30 éves jubileumi előadás rendezője és zeneszerzője Novák János, a színpadi adaptációt és a dalszövegeket Horváth Péter írta, a díszlet- és jelmeztervező Orosz Klaudia.

Nizsai Dániel

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló zenés játékban a címszereplő ifjú tengeri szörnyet Nizsai Dániel, Hamayokót a sárkánylányt Nyirkó Krisztina kelti életre. Mellettük Török Ági, Szívós Károly, Krausz Gábor, Ruszina Szabolcs, Bárdi Gergő m.v., Mult István, Alexics Rita, Rácz Kriszta, Rácz Kármen, Farkas Éva, Gazdag László, Bósz Tamás m.v. és Balogh Márton István m.v. tűnik fel a mesejátékban.

Bárdi Gergő, Nyirkó Krisztina, Szívós Károly

A Locspocs és a sárkánylány március 19-én debütál a Kolibri nagyszínpadán.

A január 17-i olvasópróbát megörökítő fotókat Éltető Anna készítette.