8. Small Size Napok a Kolibriben!

2022. 01. 24.

Január utolsó hétvégéjén ismét a legkisebbeknek szóló színházat ünnepeljük!

Január 28. és 30. között immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Kolibri Színház a nemzetközi Small Size Napokat, amelynek célja, hogy felhívjuk a közönség, a szakma és a kultúrpolitikusok figyelmét a legfiatalabbaknak szóló színház fontosságára. A 0-6 éveseknek szóló színházi programok világszerte „A művészet nem kor, hanem kíváncsiság kérdése” mottó köré szerveződnek. 

 

 

Az idei Small Size Napok programjában két előadást is láthatnak nézőink:

Január 29-én, szombaton, 10:30-kor Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című előadásunkat tűzzük műsorra, amely az egyik legfrissebb bemutatónk: 2021 szeptemberében, Székely Andrea rendezésében debütált a Kolibri Fészekben.

Fehér Dániel és Sallai Virág a Csücsökben

Január 30-án, vasárnap, 9:30 és 11:00 órakor TODA – a csoda gyereknyelven című csecsemőszínházi előadásunk látható, amelyet 2005-ben az első magyarországi csecsemőszínházi produkcióként mutattunk be, a Glitterbird nemzetközi együttműködés keretében, és azóta is nagy sikerrel játszunk. 

A TODA alkotói: Szívós Károly. Török Ági, Tisza Bea és Bodnár Zoltán

MI A SMALL SIZE NAPOK?

A Small Size Napok, avagy Small Size Days egy nemzetközi eseménysorozat, amelynek keretében három napon át a 0-6 éves korosztálynak szóló előadások, szakmai workshopok és egyéb programok zajlanak. A rendezvényre a legkisebbeket és családjukat várják a szervezők, valamint a nevelőket, pedagógusokat és érdeklődőket, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a művészet a születés pillanatától fontos és értékes része az életünknek. 2022 januárjának utolsó hétvégéjén immár nyolcadszor kerül sor a Small Size Napokra: idén a világ 36 országában, Chilétől Görögországig, Törökországtól Mongóliáig különböző online és élő programok – előadások, workshopok, koncertek, kiállítások – várják a legkisebbeket. A fesztivál különlegessége, hogy a programok egy időben zajlanak, egy nagy, közös Világeseményt alkotva. A Small Size Napok a Small Size Hálózat (Small Size Network) kezdeményezésére jött létre. 

Small Size Hálózat

A Small Size Hálózat (Small Size Network) 2007-ben Nemzetközi Művészeti Szervezetként (Artistic International Association) indult azzal a céllal, hogy szélesítse a legkisebbeknek szóló előadóművészet fogalmát. A szervezet támogatja a tréningeket, a dokumentációt, a művészeti eseményeket és szakmai együttműködéseket. A hálózathoz a világ minden tájáról csatlakozhatnak magánszemélyek, valamint magán- és állami intézmények egyaránt. 2013 márciusa óta a hálózat az ASSITEJ világszervezetének is tagja. Jelenleg a Small Size Hálózatnak 97 tagja van öt kontinens 36 országából: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Chile, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izrael, Japán, Kanada, Kamerun, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Mexikó, Mongólia, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Románia, San Marino, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr,  Szlovénia és Törökország.

A 2022-es Small Size Napok nemzetközi programjai az alábbi Facebook-oldalon követhetők: 

https://www.facebook.com/SmallSizenet

 

 eu_flag_creative_europe_co_funded_pos_[rgb]_leftsmall_size_logo_2014