Készül a Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza!

2021. 08. 20.

Keresztesi József díjnyertes verses meseregényéből Székely Andrea készít előadást a legkisebbeknek a Kolibri Fészekben. A premiert szeptember 18-án tartjuk.

Császármorzsa király lányát, a finom Csokis Minyont elrabolja a gonosz Vérpuding. A kiszabadítására jelentkező nyalánk vitézek mind megfutamodnak a feladat nehézségei elől. Ekkor jelentkezik a királynál Csücsök, a kis kiflivég. Kalandos útja során találkozik a Rémsütikkel, a Bundáskenyérrel, a Vattacukorral, a Diós kalácsokkal és a bátor Marcipánegérrel.

Az ételek nevét, formáját, ízét is felidéző szereplők regényes történetét rímekbe öltöztette a szerző. Keresztesi József 2019-ben könyvéért megkapta az Év Gyerekkönyve díjat a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum zsűrijétől.

A mulatságos helyzetekben és szerethető figurákban gazdag mese a gyerekek számára a mindennapi étkezés során otthon újra és újra eljátszható.

A Fiút Fehér Dániel játssza, a Nagymama szerepében Sallai Virág/Alexics Rita látható.

A dramaturg Horváth Péter, a tervező Bodnár Enikő, a kellékes Reymeyer Dóra, az előadás zenéjét Balog Zita Mária és Borosi Gábor szerezte; Székely Andrea rendező munkáját Vajdai Veronika segíti.

A Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza bemutatóját szeptember 18-án tartjuk a Kolibri Fészekben

Az előadást 5 éves kortól ajánljuk.

(A fotókat Vajdai Veronika készítette az augusztus 16-i olvasópróbán.)