RÓZSAKIRÁLYLÁNY – Szent Erzsébet életéről készít előadást a Kolibri Színház

2021. 08. 18.

A hétfői olvasópróbával megkezdődtek Egressy Zoltán Rózsakirálylány – Szent Erzsébet legendája című darabjának próbái Novák János rendező vezetésével.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ünnepi alkalmából készült színpadi játék Árpádházi Szent Erzsébet életének főbb eseményeit kelti életre a szertartásszínház elemeinek felhasználásával. II. András magyar király leánya még gyermekként kerül Türingiába, s már korán kitűnik a szegények és elesettek iránti szeretetével. Az áldozatos szeretet nem ismer határokat, korlátokat, és csodákra képes.

Az előadás Liszt Ferenc Szent Erzsébet legendája című oratóriuma nyomán hat képben meséli el a szolgáló szeretet védőszentjének életét. A történetmesélést segítik a prózai jelenetekbe ágyazott, magyar nyelven elhangzó Szent Erzsébet himnuszok. Az előadásban az élő szereplők mellett megjelennek a térszínház jellegzetes figurái: az óriásbábok, valamint kisebb – a gyermekkort szimbolizáló – bábok is.

A bábokat, a jelmezeket és a díszletet Orosz Klaudia tervezte, a dramaturg Horváth Péter, a szcenikus Farkas István; Novák János rendező munkáját Hajsz Andrea segíti.

A címszereplőt Nyirkó Krisztina alakítja, a további szerepekben Nizsai Dániel, Krausz Gábor, Török Ágnes, Szívós Károly, Rácz Kármen, Rácz Kriszta, Farkas Éva és Bósz Tamás s.h. látható.

A Rózsakirálylány bemutatóját 2021. augusztus 28-án 19 órakor tartjuk a Városháza Díszudvarán (1052 Budapest, Városház utca 9-11.)

További előadások az Eucharisztikus Kongresszus idejében, szeptember 10-én és 11-én láthatók ugyanitt.

Az előadás ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a titkarsag@kolibriszinhaz.hu e-mail címen lehet.

Az előadást 7-14 éveseknek ajánljuk.