Lehetetlen találmányok versenye – Játssz a két Kolibrivel!

2013. 12. 02.

Még mindig várjuk a lehetetlen találmányokat!

lehetetlen1

 

Játékra hívunk! 

 

2007-ben jelent meg a krimiszerzőként ismert, norvég Jo Nesbø első gyerekkönyve, Doktor Proktor pukipora címmel, amely azóta sorozattá nőtte ki magát, és 8 millió példányban fogyott világszerte. A Kolibri Kiadó gondozásában már készül a negyedik Doktor Proktor könyv fordítása, az Idővihar a kádban, illetve a Szeleburdi világvége című kötetek folytatása, de a megjelenésig egy Doktor Proktor világpremierre is sor kerül Budapesten. Ugyanis a Kolibri Színház 2014. január 11-én mutatja be az első részek történetét feldolgozó Doktor Proktor, avagy támadnak a holdkaméleonok című előadását Novák János rendezésében.

 

A kiadó és a színház ehhez kapcsolódva közös játékot hirdetett szeptemberben, melynek határidejét -a nagy érdeklődésre való tekintettel- meghosszabítja: december 15-éig lehet indulni a Lehetetlen Találmányok Versenyén!

 

8-tól 12 éves korig bárki nevezhet, egyénileg és csoportban is, aki beküld egy különös találmányról készült rajzot szöveges magyarázattal ellátva, vagy a találmány makettjét (ami nem lehet nagyobb, mint egy cipős doboz).

 

A legjobb találmányokat kiállítjuk a Kolibri Színház aulájában és oklevéllel jutalmazzuk. Aki a fődíjat elnyeri, részt vehet a Doktor Proktor, avagy támadnak a holdkaméleonok főpróbáján, illetve Kolibri Kiadó könyvcsomagot kap. A többi helyezett is könyvekkel gazdagodhat.

 

A pályázatokat a Kolibri Színházba várjuk postán, személyesen, illetve a doktorproktorjatek@gmail.com emailcímre.
A pályázatok beérkezési határideje: 2013. december 15.
Eredményhirdetés: 2013. december 17.
A Doktor Proktor bemutatója: 2014. január 11.

 

akkoresmost1

 

Doktor Proktorról

 

Doktor Proktor, a kétbalkezes professzor maga sem sejti, milyen kalandokba keveredik majd, amikor véletlenül feltalálja a földkerekség legnagyobb erejű pukiporát, ami bárkit képes az űrbe röpíteni. Ám amíg két iskolás segítője azon dolgozik, hogy a találmány gazdaggá tegye őket, a csodaszer híre illetéktelenek fülébe is eljut. A doktor hamarosan egy szökésbiztos cellában találja magát, a gonosz ikerpár ellopja a találmányt, és egy folyton éhes anakonda is beszabadul Oslo szennyvízcsatornáiba. Közben pedig feltartóztathatatlanul közeleg a nemzeti ünnepre gyakorló iskolai katonazenekar…

 

A Doktor Proktor próbáit már megkezdtük. Erről bővebb információt itt talál.