Idén is vár az évadnyitó Kolibri Fesztivál!

2023. 08. 29.

Szeptember első szombatján a hagyományhoz híven idén is megrendezzük évadnyitó fesztiválunkat, ahol a legkiválóbb báb- és utcai előadásokkal, élő zenével, játékkal, igazi vásári hangulattal várjuk kedves közönségünket!

 

Szeptember 2-án immár 32. alkalommal rendezzük meg a Jókai téren az egész napos, ingyenes évadnyitó Kolibri Fesztivált, amelyen a hagyománynak megfelelően idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai és határon túli képviselői fogadják a közönséget. A fellépők között lesz Sarkadi Bence világhírű marionettmester, a miskolci Csodamalom és a veszprémi Kabóca Bábszínház, a Kereplő Színház, Bartha Kata Bábszínháza, valamint valamint a rendezvény elmaradhatatlan szereplője, Écsi Gyöngyi szlovákiai Meseszínháza.

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál és a társulat egyik alapítója. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a kaposvári BábSzínTér Vitéz László meséjében elevenedik meg. Idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti. 

Az esemény keretében rendezzük meg a nemzetközi MAPPING Fesztivált, amelyen két külföldi partnerszínházunk, az olasz La Baracca – Teatro Testoni Ragazzi és az írországi Branar Téatar do Pháistí mutatkozik be egy-egy produkcióval.

A programokat a frissen felújított Jókai téren, a Kolibri Színház épületében és a Kolibri Fészekben tartjuk. Az esemény házigazdái: Nyirkó Krisztina, az idei évad Kolibri Hölgye és Ruszina Szabolcs, a Kolibri Úr. A fesztivállal egy időben már megvásárolhatók az új évad előadásaira szóló jegyek és bérletek.

A 32. Kolibri Évadnyitó Fesztivál teljes programja itt olvasható:

https://kolibriszinhaz.hu/eloadas/xxxii-kolibri-evadnyito-fesztival/

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!