Férfiak nélkül – Pogánytánc a Kolibriben

2023. 11. 03.

A Beregszászi Színház és a Kolibri Színház közös produkcióját november 21-23-ig láthatja közönségünk.

Brian Friel díjnyertes drámájának narrátora kisfiúként egy Donegal megyei kis ír falu melletti tanyán él édesanyjával és annak lánytestvéreivel. Az öt Mundy nővér hősiesen küzd a megélhetésért. Az életükben „jelenlévő” két férfi közül az egyik Jack bácsi, aki 25 évig élt Afrikában, és maláriásan és amnéziásan meghalni tért haza; a másik a nagyritkán felbukkanó apa, Gerry. A középpontban egy rádió, amely olykor őrült pogány táncra készteti az öt nőt…

A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház és a Kolibri Színház koprodukciójának fókuszában a darab férfinélkülisége áll. A beregszászi színház a háborús konfliktus kitörése óta már a második olyan előadását hívja életre, amelyben nincsenek, nem lehetnek benne a társulat férfi színészei. „Kárpátalján nők ezrei élnek most férfi segítség nélkül; ezek a nők az én hőseim, az ő tiszteletükre választottam ezt a történetet” – vallja az előadás rendezője, Gyevi-Bíró Eszter.

A Pogánytánc november 21-én, 22-én és 23-án látható a Kolibri Színházban. A november 22-i előadás után közönségtalálkozót szervezünk, ahol lehetőség nyílik a kárpátaljai emberek jelenlegi, valós helyzetéről beszélgetni.

Bővebb információ és jegyvásárlás:

https://kolibriszinhaz.hu/eloadas/poganytanc/