Kék órák – Különleges ifjúsági előadást rendez Kiss Márton a Kolibri Pincében

2023. 10. 31.

Az október 24-i olvasópróbával megkezdődött Eva Rottmann Kék órák című színdarabjának próbafolyamata, Kiss Márton rendező vezetésével. A bemutatót december 9-én tartjuk.

A 14 éves Fülöp új a városban és a suliban. Tanulás közben közelebb kerül évfolyamtársához a szintén 14 éves Julihoz, és mindketten új érzésekkel kerülnek szembe. Ám a köztük bimbódzó ELSŐ SZERELEM mindent átható érzését lassan elsöpri a külvilág.  Fülöp kénytelen megfelelni a haveroknak. Merthogy… mások már rég túl estek „azon”! Igen, pontosan azon!

A SZEX állandó téma a fiúk között az öltözőben. Ráadásul Fülöp apja is folyton és megállíthatatlanul kérdezősködik. Hőseink az érzelmek örvényében keresik önmagukat, azt a megfelelő pillanatot, amikor az ég a szokásosnál is kékebb.

Hogyan kommunikáljunk szorongás és megfelelési kényszer nélkül az érzelmeinkről, a vágyainkról, szerelemről, szexről, és hogyan beszéljünk a tinédzserekkel azokról a kérdésekről, amiket feltenni sem merünk. A darabot színházunk több sikeres ifjúsági előadásának – Csöngő, Minden dolgok könyve, A méhek istene – rendezője, Kiss Márton állítja színpadra.

Szereplők: Csernák NorbertGrisnik Petra m.v., Nyirkó KrisztinaRuszina Szabolcs

A magyar szöveget Sophia Matteikat nyersfordítása alapján Kiss Márton írta. A dramaturg Horváth Péter, a látványtervező Polgár Péter, a zeneszerző Sulyok Benedek, a rendező munkatársa Vajdai Veronika.

Fotók: Horváth Judit

Az előadást 12-14 éveseknek ajánljuk.

A bemutatót december 9-én tartjuk a Kolibri Pincében.