Bogyó és Babóca 150!

2023. 11. 13.

150. előadását ünnepelte november 12-én a gyerekek nagy kedvence, a Bogyó és Babóca a Kolibri Fészekben!

Magyarországon elsőként a Kolibri Színházban készült színpadi előadás Bartos Erika kultikus mesesorozatából, Andrusko Marcella rendezésében. A darabot a 2018. márciusi ősbemutató óta töretlen sikerrel játsszuk a Kolibri Fészekben. 

 Az óvodás korosztálynak szóló bábelőadás egy kalandos éven át követi Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány barátságának fordulatos állomásait. Bogyó és Babóca mellett megelevenedik Bartos Erika kis állatok által benépesített mini-univerzumának többi szereplője is: Vendel, a minden lében kanál szarvasbogárfiú, Ugri, a hiperaktív szöcskelány, Gömbi, a kis krumplibogár, Szellő, a királylányos szitakötőkislány, és még sokan mások.

Az összes bábfigurát két színész, Rácz Kármen és Ruszina Szabolcs mozgatja és szólaltatja meg, bravúros technikai felkészültséggel.

 

Bartos Erika meséiből Nagy Orsolya készített a Kolibri Színház számára színpadi adaptációt. A látványtervező Wunder Judit, a zeneszerző és zenei közreműködő Bata István, a kellékes Reymeyer Dóra, a rendező munkatársa Vajdai Veronika.

A Bogyó és Babóca alkotógárdája a 150. előadás után

Szeretettel gratulálunk az összes alkotónak és közreműködőnek!