Észt-magyar koprodukcióban készül a Kolibri Színház tavaszi bemutatója

2016. 11. 21.

A Kolibri Színház az észt VAT Teaterrel együttműködve hozza létre legújabb produkcióját a Platform Shift+ nemzetközi projekt keretében. Vidovszky György rendező és Horváth Péter dramaturg a koprodukció előkészítése miatt járt Tallinnban.

Félidejéhez érkezett a négyéves Platform Shift+ európai uniós együttműködés, amelyben a Kolibri Színház mellett kilenc európai partnerszínház és egy egyetem vesz részt. Az elmúlt évadban létrejött hazai produkciók – magyar részről a kettős:játék című előadásunk – után ebben a szezonban a résztvevő színházak koprodukciókat hoznak létre.

Web Demon

A VAT Teater Web Demon c. produkciója a 2016. júniusi myStory Fesztiválon, Budapesten

A Kolibri Színház a tallinni VAT Teaterrel dolgozik egy közös darabon, amelynek az előkészületei már zajlanak. Vidovszky György – az előadás leendő rendezője – és Horváth Péter, leendő társszerző a múlt héten Tallinnba utazott, hogy találkozzon Mihkel Seeder dramaturggal és Kristiina Jalasto leendő társszerzővel.

img_8537

Mihkel Seeder, Horváth Péter, Kristiina Jalasto és Vidovszky György

„A közös produkció alapötletét fejlesztettük tovább. Olyan interaktív előadás létrehozását tervezzük, ami az intelligens gépeknek való kiszolgáltatottságunkról szól sok-sok humorral. Az előadás látványtervezője, Inga Vares is Észtországból érkezik” – árulta el Vidovszky György rendező.

A próbák február végén kezdődnek el, a koprodukció bemutatója április elején lesz.

Ez az előadás képviseli majd a Kolibri Színházat 2017 júniusában a Platform Shift+ éves fesztiválján, Drezdában.