Emma csöndje – Készül idei első nagyszínpadi bemutatónk!

2020. 01. 29.

A január 27-i olvasópróbával megkezdődött az Emma csöndje című, kisiskolásoknak készülő előadásunk próbafolyamata Kuthy Ágnes rendező vezetésével. A bemutatót március 21-én tartjuk.

Gimesi Dóra Emma csöndje című színdarabja első díjat nyert a Kolibri Színház kortárs magyar szerzők számára hirdetett meghívásos drámapályázatán tavaly júniusban, ami a megítélt pályadíj mellett azzal jár, hogy ez a mű kerül elsőként bemutatásra színházunkban. (A drámapályázatról bővebben korábbi cikkünkben olvashattok.)

Az előadás rendezője Kuthy Ágnes, aki nem most dolgozik először a Kolibri Színház társulatával, hiszen 2015-ben színre vitte A medve, akit Vasárnapnak hívtak című produkciót, amely azóta is nagy sikerrel fut a Kolibri Fészekben.

A történet szerint a hét éves Emma épp két hete, három napja és tíz perce jár iskolába. Más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. Az emberekkel nehezen kommunikál, ám a tengeri állatokat megérti. Szülei munkahelyén, a tengerbiológiai kutatóközpont állatkórházában barátja lesz a sebesült cápa, a narvál, a lamantin, a rája, a polip. Emma úgy képzeli, hogy a világ egy nagy akvárium, ő pedig egy pici tengeri uborka az akvárium fenekén. A tengeri uborkák ugyanis nem zavarnak senkit. A tengeri uborkák láthatatlanok. Egy nap végletesen legyengült, kicsi kardszárnyú delfin érkezik a kórházba. Egyedül Emma képes megérteni őt, de ahhoz, hogy segíthessen, muszáj másokkal is megértetnie, mi a baj. Ehhez pedig le kell győznie önmagát. Nem lehet többé kicsi, láthatatlan tengeri uborka az akvárium fenekén.  

Az előadás – amellett, hogy érinti a környezetvédelem és a klímaváltozás égetően aktuális kérdéseit – egy különös kislány történetén keresztül mesél az egyén felelősségéről, a barátságról és a bátorságról a kisiskolás korosztálynak. 

Emmát Alexics Rita alakítja, a további szerepekben Bodnár Zoltán, Erdei Juli, Fehér Dániel, Megyes Melinda, Mészáros Tamás, Mult István, Rácz Kármen, Rácz Kriszta, Szívós Károly és Tisza Bea látható, valamint két KIMI-Kolibri Stúdiós növendék, Dömötör Anna Viktória és Bósz Tamás

 

Az előadás dramaturgja Horváth Péter, a tervező Michac Gábor, a zeneszerző Sáry Bánk, a zenei vezető Kecskeméti Gábor. Kuthy Ágnes rendező munkáját Vajdai Veronika segíti.

A bemutatót 2020. március 21-én 15 órakor tartjuk a Kolibri Színházban.