Megvan a drámapályázat fődíjasa – és további nyertesei!

2019. 06. 08.

Színházunk kortárs magyar szerzők számára hirdetett meghívásos drámapályázatán Gimesi Dóra Emma csöndje című színdarabja nyerte el az első díjat, így ez a mű kerül elsőként bemutatásra a Kolibri Színházban, de a tervek szerint a későbbiekben a többi pályaművet is színpadra állítjuk.

A Kolibri Pincében megrendezett pénteki díjátadón Novák János igazgató elöljáróban elmondta, hogy a meghívott öt szerző közül négyen nyújtottak be színművet a pályázatra, majd köszönetet mondott a szerzőknek a magas színvonalú alkotásokért és a részvételért. Az elismerő okleveleket Horváth Péter, a Kolibri Színház dramaturgja adta át a díjazottaknak.

Kolozsi Angéla, Kuthy Ágnes, Darvasi László és Novák János

A félmillió forintos pályadíjjal jutalmazott nyertes művet, Gimesi Dóra Emma csöndje című darabját a 2019/2020-as évadban mutatjuk be. Az előadás rendezője Kuthy Ágnes lesz, aki a győztes szerzőt „helyettesítette” a díjátadón.

Előreláthatóan a következő évadokban megjelenik majd a Kolibri repertoárján a többi beérkezett pályamű is: Kolozsi Angéla Linkék, Darvasi László Esike Kiss Noémi A bálna és a srác című alkotása.

Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!