Emlékezz rám! – Ifjúsági színházi premier a Kolibriben

2013. 10. 22.

Október 26-án ifjúsági színházi bemutatót tartunk!!

Október 26-án mutatjuk be legújabb ifjúsági előadásunkat, Emlékezz rám címmel, amelyet a drámaíróként ismert Németh Ákos állít színpadra a Kolibri Pincében Alexics Rita, Fehér Dániel, Mészáros Tamás, Kőszegi Mária, Szanitter Dávid szereplésével, Kovács Kristóf fordításában,  Matyi Ágota díszleteiben és jelmezeiben.

 

„Amikor rendezek, vagy írok, nem törekszem arra, hogy kiszolgáljam az „ifjúsági-közönséget”, de szem előtt tartom, hogy milyen a kamaszok világa, hogy nekik készül az előadás. Szerintem őket is úgy lehet megszólítani, mint bárki mást. A tizenévesek az őket körülvevő világból sok mindent tökéletesen értenek, és többnyire erőlködés nélkül tudják követni, ha elemelt színházi nyelven fogalmazunk. Én felnőtteknek tekintem a fiatalokat, sőt, a gyerekeket is. Leendő felnőtteknek” – fogalmazott Németh Ákos.

 

szoro_foto2

 

Az Emékezz rám! című produkciót 12 éves kortól ajánljuk. A történet hőse a 16 éves Mira, aki, bár mozgássérült, legfőbb gondja mégis önértékelése: érdektelennek és értéktelennek látja magát. A helyzeten a környezete sem tud változtatni, hiszen osztálya, a hangadó Cedric vezetésével kiközösíti. Úgy tűnik, Mira magára marad, mígnem vártalan fordulat történik, ami alaposan felforgatja az életét, sőt, Cedric-kel való viszonyát is.

 

Az előadásból, november 8-án, 15 órakor nyílt próbát tartunk, melyre minden érdeklődő pedagógust és színházi szakembert szeretettel várunk. A próba után Németh Ákossal beszélgetünk, akit arról is kérdezünk, milyen problémák megértéséhez viheti közelebb a középiskolásokat a darab. 8-án, a beszélgetés után, illetve 9-én gyakorlat-központú műhelymunkát is szervezünkk a színházi nevelés iránt érdeklődők számára.

 

A foglalkozás, amelyet Egervári György és Végvári Viktória színházpedagógusok vezetnek, drámapedagógiai eszközökkel és egy-egy darab játékos feldolgozásának lehetőségeivel ismerteti meg a résztvevőket színészek közreműködésével.

Még van hely! A jelentkezéseket a vegvarivik@gmail.com címre várjuk!