Doktor Proktor rajzokat ihletett

2015. 01. 15.

Rajzokat ihletett Doktor Proktor és a holdkaméleonok című előadásunk.

A Doktor Proktor és a holdkaméleonok előadásán fogadtuk a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola 4. osztályosait, akik az előadás ihlette rajzokat küldtek nekünk.

 

A kritika így látta az előadást:

 

“Ritka az olyan mese, mint a norvég krimibestseller-szerző és meseíró, Jo Nesbø Doktor Proktor-sorozatának harmadik kötetéből készült darab a Kolibri Színházban. Ritkaság, hogy egy gyerekelőadás egyszerre tudjon ilyen pontosan ennyire fontos mondandót megfogalmazni a gyerek és a felnőtt nézők számára is, ráadásul úgy, hogy a két réteg harmonikusan legyen jelen egymás mellett, és egyik korosztály számára se nehezítse meg a megértést egyfelől, vagy bagatellizálja az állításait másfelől”. (Egyfelvonás.hu)

 

“A történet szerint Bulle és Lise, két különc, némiképp kiközösített tanuló arra figyel fel, hogy városszerte egyre-másra tűnnek el a zoknik, ugyanakkor ezzel egyenes arányban szaporodnak a helyesírási és beszédhibák. Ezt jelzik barátjuknak, az elsőre feleslegesnek tűnő ám később fontossá váló találmányok kiötlőjének, doktor Proktornak. A tudós szerint a megfigyelt jelenségek arra utalnak, hogy a Földön megjelentek a holdkaméleonok, céljuk pedig nem más, mint az emberiség elfogyasztása. Nyakunkon tehát a világvége, ennek megakadályozása pedig ezúttal nem szuperhősökre, hanem a két gyerekre, doktor Proktorra és néhány barátjukra (valamint egy hétlábú perui szívópókra) hárul. Őrületes kalandok, lehetetlen találmányok, különös figurák, fülbemászó zene és persze hepiend, tanulságokkal”. (Kultifilter)

 

Íme a Proktor-rajzok:

Jusztin Ábris

1. Jusztin Ábris rajza

Kálló Benedek Máté

2. Kálló Benedek Máté rajza

Kovács Lili

3. Kovács Lili rajza

Oroszi Rita

4. Oroszi Rita rajza

Péter Alex

5. Péter Alex rajza

Sziklai Eszter

6. Sziklai Eszter rajza

Rozgonyi Tamara

7. Rozgonyi Tamara rajza

Sárközi-Plichta Laura

8. Sárközi-Plichta Laura rajza

Schäffer Virág

9. Schäffer Virág rajza

Gurvitz Lia

10. Gurvitz Lia rajza

Szabó Áron

11. Szabó Áron rajza

Vrabély Ria

12. Vrabély Ria rajza

Welzel Lili 4.o.

13. Welzel Lili rajza

Hámori Alexandra

14. Hámori Alexandra rajza

Ecsedi Sámuel

15. Ecsedi Sámuel rajza

Clint Naoni Ruth

16. Clint Naoni Ruth rajza

Dévényi Anna

17. Dévényi Anna rajza

Köszönjük szépen a csodás rajzokat!