Bábszínházi Világnapra virradtunk!

2016. 03. 21.

Március 21-én, a tavasz első napján ünnepeljük a Bábszínház Világnapját! Ezen a napon a bábosok határon innen és túl különleges produkciókkal, rendhagyó helyszíneken mutatják be a műfaj változatosságát!

Március 21-ét, a bábművészet világnapját a magyarországi és a határon túli magyar nyelvű bábosok immár harmadik éve ünnepelik nagyszabású eseménysorozattal. A Budapest Bábszínház által 2014-ben életre hívott rendezvény célja az, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyar nyelvű bábművészetre, és minél szélesebb körben megismertesse kiváló képviselőit – azokat, akik már régóta vannak a pályán, és a legfiatalabb bábos generációt egyaránt.

Bábszínházi Világnap logo

A Bábszínházi Világnapra különleges produkciókkal készülnek a bábszínházak és független társulatok művészei, valamint a színművészeti egyetemek hallgatói, akik gyakran a színház falai közül kilépve váratlan helyszíneken és szokatlan körülmények között hívják fel a közönség figyelmét a műfaj sokszínűségére. Idén is lesznek gyerekeknek és felnőtteknek szóló bábelőadások, valamint rendhagyó programok városi főtereken és könyvesboltokban, piacokon és tömegközlekedési eszközökön…

Vitéz László bábjáték-automata

A Bábszínházi Világnap alkalmából, március 21-én a Kolibri Színház Jókai téri bejáratánál újra működik a szabadtéri rendezvényeinkről ismert, népszerű Vitéz László bábjáték-automata

Az automatát Albertnek hívják és minden arra járó érdeklődőnek teljesíti a kívánságát, aki leírja vagy lerajzolja kedvenc előadását. A Kemény Henrik Vitéz László bábszínházát, egy “félkarú rablót” és egy ATM-et ötvöző automata reggeltől délutánig várja a kéréseket, óhajokat, memóriájában Vitéz László-jelenetekkel, dalokkal, játékokkal. A bábjáték-automata működtetői: Bodnár Zoltán és Gazdag László. A program ingyenes.

Locspocs_IMG_2079-Fotó_Szlovák-Judit

És ha már Bábszínházi Világnap, nézőink természetesen nem maradnak bábelőadás nélkül: Locspocs, a kis tengeri szörny című mesejátékunkat március 21-én kétszer is játsszuk, 10 órakor és 15 órakor, amelyből a második audionarrációs előadás látássérült gyerekek számára.

Várunk benneteket szeretettel!