Az óriáscsecsemő: elkezdődött a főpróbahét

2018. 06. 25.

Célegyenesbe fordult Vajda Gergely: Az óriáscsecsemő című báboperájának próbasorozata Novák János rendező vezetésével. A Kolibri Színház és az Armel Opera Festival közös produkciójának bécsi bemutatója július 3-án, a budapesti előadások július 6-án és 7-én lesznek.

A Kolibri nagyszínpada után az utolsó héten a budapesti bemutató helyszínén, az Operettszínház Raktárszínházában folynak tovább Az óriáscsecsemő próbái. A stáb nagy izgalommal készül a premierre…

Annál is inkább, mert különleges ősbemutató készül a Kolibri Színház és az Armel Opera Festival együttműködésében: Vajda Gergely zeneszerző-karmester Déry Tibor Az óriáscsecsemő című 1926-ban írott avantgarde színművéből írt báboperát, amelynek rendezője Novák János. A versenyszereplő Agathe de Courcy francia mezzoszoprán az Anya, a Szűz és Stefánia szerepében látható, míg a címszerepben Philipp Györgyöt üdvözölhetjük.

Agathe de Courcy és Philipp György

Az Apát Ambrus Ákos, Nikodémoszt Csapó József játssza. 

Az énekes-bábos szerepeket a Kolibri Színház bábművészei alakítják: Alexics Rita, Fehér Dániel, Rácz Kármen, Rácz Kriszta, Ruszina Szabolcs, Szívós Károly, Tisza Bea és Török Ági.

 

Az előadás egyedülálló látványvilágát és a bábokat Orosz Klaudia tervezte. A koreográfus Lakatos János, a szcenikus Farkas István, a rendező munkatársa Vajdai Veronika.

Közreműködik: Ittzés Gergely (fuvola), Seleljo Erzsébet (szaxofon), Szalóky Balázs (trombita), Baja Mónika (keyboard), Kiss Helga (ütőhangszerek), Deli Zsolt (harmonika), Kruppa Bálint (hegedű), Fejérvári János (brácsa) és Antonio Casagrande (bőgő).

’Az opera kezdetén egy szülőszobában vagyunk. Egy asszony vajúdik. Megszületik az Óriáscsecsemő. Az anya belehal a szülésbe. A gyermek átlagon felül erős, okos és hatalmas. Vajda Gergely operájában egy férfi élet állomásait kísérjük végig a csecsemőkortól a felnőtté érésig. A történetben kitüntetett szerepet játszanak az elvek, az érzelmek és a nők. Mi az élet értelme? Kire bízzuk a sorsunkat, kinek a tanácsait kövessük? A NŐ megfejthetetlen rejtelem? Mi a szeretet, a szerelem, a pénz, a társadalom és a kötelesség?’ – olvasható az előadás ajánlójában.

Az óriáscsecsemő bemutatóját az Armel Opera Festival keretében a bécsi MuTh Színházban tartjuk 2018. július 3-án.  A magyarországi előadásokra 2018. július 6-án és 7-én kerül sor a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában. Az énekesekre és bábokra írt művet 14 éven felüli fiataloknak és felnőtteknek ajánljuk.

Bővebb információ és jegyvásárlás: Az óriáscsecsemő előadás oldalán.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A képek a múlt heti jelmezes próbán készültek a Kolibri Színházban (Fotó: Vajdai Veronika)