A színház mindenkié – Audionarrációs előadások a Kolibriben

2018. 04. 16.

A Kolibri Színház kiemelkedő feladatának tartja, hogy előadásait a kihívással élő nézők számára is elérhetővé tegye. Jelenleg négy audionarrációs előadást kínálunk látássérült gyerekek számára.

A Kolibri Színház immár három éve rendszeresen készít audionarrációs előadásokat a vak és gyengén látó közönség számára.

A látássérültek számára narrációval akadálymentesített előadás során a narrátor leírja, szavakkal fejezi ki az előadás nem verbális elemeit (pl. helyszín, képek, testbeszéd, arckifejezések stb.), ezzel segítve az előadás megértését.  Az audionarráció, vagyis a hangos leírás a párbeszédek között hangzik el anélkül, hogy megzavarná a fontos hang- és zenei effektusokat.
 
 
A gyerekek fülmonitoron keresztül hallgatják a narrációt

 

Az előadást követően a látássérült gyerekek a teljes színházi élmény megtapasztalása érdekében a színészek segítségével körüljárhatják a színpadot, megtapogathatják a díszleteket és a kellékeket, és kipróbálhatják a hangszereket is.

Közös bábozás a Macska voltam Londonban előadás után

A Locspocs, a kis tengeri szörny, a Macska voltam Londonban és az Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak című előadások után a múlt évadban elkészült a János vitéz című zenés mesejátékunk audionarrált változata is, amelyről korábbi cikkünkben olvashattok.

János vitéz

Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak című audionarrációs előadásunkról a BudapestVideó készített beszámolót: