Elkészült negyedik audionarrációs előadásunk: a János vitéz!

2017. 04. 30.

Öt éve játsszuk nagy sikerrel János vitéz című előadásunkat, amelyet mostantól látássérült nézőink is élvezhetnek!

A Kolibri Színház immár két éve rendszeresen tűz műsorára audionarrációs előadásokat látássérült gyerekek számára.

A Locspocs, a kis tengeri szörny, a Macska voltam Londonban és az Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak című előadások után elkészült a János vitéz című zenés mesejátékunk audionarrált változata is, amelyet május 4-én, csütörtökön, 15 órakor láthatnak először a vak és gyengénlátó gyerekek.

Az előadáshoz az audionarrációt Bakos Éva készítette. A csoportok előre megkapják az előadásra szóló hangos meghívót, amelyből a gyerekek megismerhetik a mese rövid történetét és a színpadi látvány egyes elemeit. A János vitéz előadás akadálymentesítéséhez készült bevezető narrációt az alábbi linkre kattintva hallgathatjátok meg és olvashatjátok:

 A János vitéz öt éve van műsoron a Kolibri Színházban – ezért is nagy jelentőségű, hogy mostantól látássérült nézőink is élvezhetik a Petőfi Sándor klasszikusából készült produkciót!

A 2012. április 14-én debütált előadás alapjául Novák János rendező az elbeszélő költemény eredetijét használta, a „hat nap és hat éj alatt írt népmesét” modern színházi technikával, bábbal, vetítéssel és táncokkal ötvözve. 

„E mögött a vers mögött olyan közös tudás van, ami nemzeti kincsünk. Generációk tanulják meg rajta keresztül az anyanyelvet, és ismerkednek meg nemzeti múltunkkal, amire büszkék vagyunk. Elementárisan fontosnak tartjuk, hogy mai színházi nyelven, szöveghűen, szép és izgalmas előadással hozzuk közelebb a mai gyerekekhez az olvasmányt, hogy felfedezhessék benne azokat az értékeket, amelyek miatt ma is fontos számunkra ez a költemény” – mondta el Novák János, aki az általa vezetett színház alapvető feladatának tartja, hogy magyar klasszikusokat is megismertessen az új generációkkal.