A bagoly, aki félt a sötétben – Új gyerekelőadással készülünk!

2016. 09. 07.

A hétfői olvasópróbával elkezdődtek Jill Tomlinson: A bagoly, aki félt a sötétben című műve alapján készülő új előadásunk próbái.

Idei második bemutatónk főszereplője Hupp, a kis gyöngybagoly, akinek számos jó tulajdonsága mellett van egy rossz is: fél a sötétben. Éjszakai bagoly lévén ez a félelem sok mindenben meggátolja, ezért meg kell tanulnia legyőzni. Ebben nemcsak szülei segítik őt bátorításukkal, hanem új barátai is, akik megmutatják neki, mi mindenre jó a sötétség…

IMG_8455

„A gyermeki borzongás teljesen természetes dolog. A félelem, mint sok más pozitív és negatív érzelem, egyszerűen az élethez tartozik. Tehát nem probléma, ha a gyerekek időnként bizonytalanok, bátortalanok, esetenként saját maguknak kreálnak félelmetes lényeket, legyőzendő akadályokat. Ugyanakkor érdemes megmutatni nekik, mi az, amit le kell és le lehet győzni, és hogy a világ akkor teljes, ha ezekkel a félelmekkel együtt egyensúlyoznak benne” – olvashatjuk a darab leírásában.

IMG_8603

Szívós Károly, az előadás rendezője szerint a történet egyik fontos mondandója, hogy miközben a szülők szeretettel óvják, etetik, tanítják gyermeküket, igyekeznek támogatni abban is, hogy saját tapasztalatokra tegyen szert és önállóan küzdje le félelmeit, szorongásait. „Az idegenekkel való találkozások a kisbagoly számára új barátságokat és ismereteket hoznak, amelyek mind erősítik a személyiségét, és rádöbbentik arra, hogy a világ tele van felfedezhető és megismerhető szépségekkel” – fogalmazott a rendező.

Az előadás zenéjét Nyitrai László szerezte, a videó-animációt Bodnár Zoltán készítette, a báb-, díszlet- és jelmeztervező Orosz Klaudia. Játsszák: Nizsai Dániel, Tisza Bea és Mult István.

A Bagoly, aki félt a sötétben bemutatója 2016. október 22-én 15 órakor lesz a Kolibri Fészekben.

 

Az olvasó- és ruhapróbáról képekben:

IMG_8755

1.

IMG_8583

2.

IMG_8669

3.

IMG_8543

4.

IMG_8636

5.

IMG_8453

6.

IMG_8833

7.

IMG_8460

8.

IMG_8844

9.

IMG_8813

10.

Fotó: Tóth Berta

A bagoly, aki félt a sötétben olvasópróba