Jön a 25. Kolibri Évadnyitó Fesztivál!

2016. 08. 29.

Szeptember 3-án, szombaton, egész napos ingyenes programmal, kimagasló színvonalú előadásokkal és vidám vásári hangulattal várjuk a családokat – immár huszonötödik alkalommal.

A jubileumi 25. Kolibri Fesztiválon a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai képviselői várják a közönséget reggeltől estig. A Jókai téren felállított, váltott színpadokon zajló ingyenes rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek a vendégfellépők a kicsik és nagyok szórakoztatására. Idén a veszprémi Kabóca Bábszínház, a miskolci Csodamalom Színház, a Majorka Színház, a pécsi MárkuSzínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház, valamint Écsi Gyöngyi mesemondóval a szlovákiai Árgyélus Színház vendégszerepel a fesztiválon. A házigazda Kolibri Színház a Kippkopp és Tipptopp című előadással készül. A fesztivált a Hubay Jenő Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara nyitja meg Kőrösy Róbert vezényletével, az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a hagyományokhoz híven a Vitéz László bábjáték-automata várja a gyerekeket.

kolibrifesztival1

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál alapítója és a társulat egyik alapító tagja. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a Tatay Színház és a szombathelyi Mesebolt Bábszínház produkcióiban elevenedik meg. Idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti.

A fesztivál teljes programja pdf formátumban letölthető innen: 

Kolibri Fesztivál műsor 2016

kolibrifesztival2

A fesztivállal egy időben már megvásárolhatók az új évad előadásaira szóló jegyek és bérletek – ide kattintva.

A fesztiválra a belépés díjtalan – mindenkit szeretettel várunk!