9. Small Size Napok a Kolibriben!

2023. 01. 19.

Január utolsó hétvégéjén ismét a legkisebbeknek szóló színházat ünnepeljük!

Január 27. és 29. között immár kilencedik alkalommal rendezi meg a Kolibri Színház a nemzetközi Small Size Napokat, amelynek célja, hogy felhívjuk a közönség, a szakma és a kultúrpolitikusok figyelmét a legfiatalabbaknak szóló színház fontosságára. A 0-6 éveseknek szóló színházi programok világszerte „A művészet nem kor, hanem kíváncsiság kérdése” mottó köré szerveződnek. 

Az idei Small Size Napok programjában a Kippkopp és Tipptopp című előadásunkat tűzzük műsorra a Kolibri Fészekben. Marék Veronika népszerű gesztenyehőseivel január 27-én, pénteken, 10:30 órakor és január 29-én, vasárnap, 9:30 és 11 órakor találkozhatnak nézőink.

Bodnár Zoltán és Alexics Rita

Az eseménysorozatra a Kolibri Színház művészei egy rövid videót is készítettek, amelyet a Small Size Hálózat tagjaival közös „Ad astra” („Út a csillagokba”) mottó ihletett. A kisfilm a többi Small Size partner alkotásával együtt a Small Size Network Facebook oldalán kerül a nagyközönség elé – de mi itt is megmutatjuk:

MI A SMALL SIZE NAPOK?

A Small Size Napok, avagy Small Size Days egy nemzetközi eseménysorozat, amelynek keretében három napon át a 0-6 éves korosztálynak szóló előadások, szakmai workshopok és egyéb programok zajlanak. A rendezvényre a legkisebbeket és családjukat várják a szervezők, valamint a nevelőket, pedagógusokat és érdeklődőket, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a művészet a születés pillanatától fontos és értékes része az életünknek. 2023 januárjának utolsó hétvégéjén immár kilencedik alkalommal kerül sor a Small Size Napokra: idén a világ 38 országában, Chilétől Görögországig, Törökországtól Mongóliáig különböző online és élő programok – előadások, workshopok, koncertek, kiállítások – várják a legkisebbeket. A fesztivál különlegessége, hogy a programok egy időben zajlanak, egy nagy, közös Világeseményt alkotva. A Small Size Napok a Small Size Hálózat (Small Size Network) kezdeményezésére jött létre. 

Small Size Hálózat

A Small Size Hálózat (Small Size Network) 2007-ben Nemzetközi Művészeti Szervezetként (Artistic International Association) indult azzal a céllal, hogy szélesítse a legkisebbeknek szóló előadóművészet fogalmát. A szervezet támogatja a tréningeket, a dokumentációt, a művészeti eseményeket és szakmai együttműködéseket. A hálózathoz a világ minden tájáról csatlakozhatnak magánszemélyek, valamint magán- és állami intézmények egyaránt. 2013 márciusa óta a hálózat az ASSITEJ világszervezetének is tagja. Jelenleg a Small Size Hálózatnak 100 tagja van öt kontinens 38 országából: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Chile, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, India, Írország, Izrael, Japán, Kanada, Kamerun, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Mexikó, Mongólia, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Románia, San Marino, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr, Szlovénia és Törökország.

A 2023-as Small Size Napok nemzetközi programjai az alábbi Facebook-oldalon követhetők: 

https://www.facebook.com/SmallSizenet

 

 eu_flag_creative_europe_co_funded_pos_[rgb]_leftsmall_size_logo_2014