Orosz Klaudia Lovagkeresztet kapott – Mult István és Ruszina Szabolcs is a díjazottak között

2019. 08. 20.

Óriási öröm és büszkeség színházunk számára, hogy augusztus 20-a alkalmából társulatunk három tagja is állami kitüntetésben részesült.

Augusztus 16-án adta át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az államalapítás ünnepe, augusztus 20. alkalmából kiosztott állami kitüntetéseket a Pesti Vigadóban.

Orosz Klaudia

Orosz Klaudia, a Kolibri Színház képzőművészeti vezetője, Jászai Mari-díjas látványtervező a magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetést, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át, mellyel magas színvonalú munkáját ismerték el.

A díjat „a magyar bábművészet és gyermekszínjátszás meghatározó tervezőjeként végzett alkotó munkája, valamint a Kolibri Színház képzőművészeti arculatának kialakításában vállalt kimagasló szerepe elismeréseként” kapta – olvashatjuk a méltatásban.

Idén nagy örömünkre két színművészünk is a díjazottak között szerepelt:

Mult István, aki „a Kolibri Színház alapító tagjaként, bravúros színészi és bábszínészi alakításaival egyaránt nagymértékben járul hozzá a színház sikeréhez” Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült…

Mult István az ünnepélyes díjátadón

… míg Ruszina Szabolcs, aki színészként és bábszínészként egyaránt fontos szerepet játszik a Kolibri Színház művészeti arculatának kialakításában” Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott.

Ruszina Szabolcs

Klaudia, István és Szabi, szívből gratulálunk az elismerésekhez és további sikeres munkát kívánunk Nektek a Kolibri Színházban!