Nálunk már délután indul az éjszaka! – Színházak Éjszakája a Kolibriben

2016. 09. 09.

Délután kezdődő, különleges családi- és gyerekprogramokkal, interaktív vetélkedővel, akadálymentes kulisszajárással és nyílt próbával készülünk az 5. Színházak Éjszakájára, ahol A medve, akit Vasárnapnak hívtak című előadásunkat is láthatja a közönség.

Idén szeptember 17-én ötödik alkalommal rendezik meg az egyre ismertebb és rangosabb eseménynek számító Színházak Éjszakáját. Ezen a rendhagyó színházi nyíltnapon 30 fővárosi teátrum – köztük a Kolibri Színház – tárja szélesre kapuit, hogy különleges programokkal és kimondottan erre az alkalomra született produkciókkal avassa be a nézőket a kulisszatitkokba, a játékba, a színházcsinálás rejtelmeibe.

img_5548

Kulisszajárás a tavalyi Színházak Éjszakáján

A Kolibriben délután 2 órától késő estig várjuk az érdeklődőket két helyszínen zajló programjainkra. A Kolibri Fészekben elsősorban óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló kézműves foglalkozást, bábkészítést és drámajátékot tartunk, és a kíváncsi szemek betekinthetnek A bagoly, aki félt a sötétben című új bemutatónk próbájára is. A Kolibri Színházban eközben izgalmas családi programokat kínálunk: lesz kulisszajárás, felnőtteknek (is) szóló interaktív improvizációs vetélkedő és mesedélután a színház művészeinek közreműködésével. Természetesen működni fog a népszerű Vitéz László bábjáték-automata, sőt színész és bábszínész diplomát is szerezhetnek a gyerekek!

img_5152

Szívós Károly mesél a gyerekeknek

„A Színházak Éjszakája nagy népszerűségnek örvendett az elmúlt években, és idén is rendkívül színes, innovatív programot állított össze a társulat – nyilatkozta Novák János, a színház igazgatója. – Fantasztikus sikerrel játszottuk felnőtt közönségnek a Bors nénit, vagy tavaly A trollgyereket, és ifjúsági előadást is tartottunk már sötétedés után. Ezt a sorozatot idén Axel Hacke: A medve, akit Vasárnapnak hívtak című előadásunkkal folytatjuk.”

img_5598

Ilyenkor még a jelmezeket is fel lehet próbálni!

Az esti bemutatót követően a programot Kolibri-sztorizás zárja, ahol színészeink soha-nem-hallott titkokat árulnak el magukról. Az éjszakai csendbontásról a színház művészeiből alakult fúvószenekar, a Kolibri Band gondoskodik.

„A műsor összeállításánál az volt a célunk, hogy a Kolibri Színház lehető legtöbb oldalát bemutassuk, és olyan programokat kínáljunk, amelyek a gyerekek és szüleik számára egyaránt érdekesek” – mondta el Nizsai Dániel színművész, a Színházak Éjszakája program egyik szervezője. – „A kulisszajárás során nézőink bepillantást nyerhetnek a színház titkos zugaiba, és személyesen találkozhatnak a színészekkel. A nyílt próbán megismerhetik, hogyan készül egy előadás, és idén először a drámatanárainknak is lehetősége lesz bemutatkozni. Este pedig még az is kiderülhet, hogy nem csak játszani, hanem zenélni is tudunk!”

img_5475

Ruszina Szabolcs zenél tavalyi látogatóinknak

Az idei műsor érdekessége, hogy látássérült látogatóink számára is szervezünk kulisszajárást „Kézen fogva, keresztül a Kolibrin” címmel. Ez a program része a Kolibri Színház kiemelt törekvésének, hogy előadásait és programjait a fogyatékkal élők számára is elérhetővé tegye, aminek egyik eredményeként az idei évadban már négy audionarrációs előadás lesz repertoáron vakok és gyengénlátók számára. A társadalmi felelősségvállalás jegyében született a Kolibri Büfé ötlete is, ahol a Színházak Éjszakája során a színház művészei és munkatársai által készített süteményeket és egyéb készítményeket kínálják, a becsületkasszába befolyt pénzt pedig jótékony célra ajánlják fel.

img_5087

Készülnek a Kolibri-gyűrűk – Színházak Éjszakája 2015

A Kolibri Színház teljes programja – ahogy a Színházak Éjszakáján résztvevő összes színházé – egy karszalaggal látogatható. A belépésre jogosító karszalagot megvásárolhatjátok a jegy.hu weboldalon vagy a Kolibri Színház Jókai téri jegypénztárában.

A teljes műsort itt olvashatjátok:

Színházak Éjszakája programja a Kolibriben 2016

Mindenkit szeretettel várunk szeptember 17-én a Színházak Éjszakáján!