Mi újság? – Mi is részt veszünk a BÁBU Fesztivál szakmai napján

2016. 03. 23.

A Budapest Bábszínház szervezésében zajló VII. BÁBU Fesztivál március 24-én a színházi nevelésről szóló szakmai nappal zárul. A Kolibri Színház ezzel a programmal készül…

A március 21. és 24. között megrendezett VII. BÁBU Fesztiválon, ahol ezúttal Lázár Ervin műveiből készült bábelőadásokat láthat a közönség, idén először sor kerül egy szakmai napra is. Az elsősorban bábszínházi szakemberek részvételére számító konferencia témája a magyarországi bábszínházak és a színházi nevelés kapcsolata.

Babu_Fesztival_logo_250

A Kolibri Színház a MI ÚJSÁG? című programmal és prezentációval készül a szakmai találkozóra. A program a „Small Size – Performing Arts for Early Years” európai uniós együttműködés ’Wide Eyes’ alprogramjának a részeként jött létre, amelynek célja a 3-6 éves korosztályt megszólító színházi előadások létrehozása új utak és formák, valamint lehetséges kooperációk felkutatásával.

Az előadás keretében először Szántó Fanni, a Kolibri Színház nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa ismerteti röviden az Európai Unió Kreatív Európa programján belül létrejött „Small Size – Előadóművészet a legkisebbeknek” projekt céljait és megvalósult eredményeinket. Ezután Gyevi-Bíró Eszter, a Kolibri Színház színházi nevelési koordinátora beszél arról, hogy miként illeszkedik be a „Small Size” és „Wide Eyes” nevű alprogramja a mi színházi nevelési programunkba. A bevezetők után Király Ildikó szavait tolmácsolják: az ELTE Kognitív Pszichológia tanszékének vezetője rövid, írott betekintést ad a legfiatalabbaknak szóló előadások színházi nevelésben betöltött szerepéről és érvényességéről.

Mi újság_Bábu fesztivál szakmai nap copy

Ezt követően a résztvevők Mi újság? című prezentációnkat láthatják, amelyet Tisza Bea és Ruszina Szabolcs színművészek mutatnak be. A prezentáció főszereplője a papír, hiszen színházi módszertani kutatásunk fókuszában ezúttal az anyag, a matéria használata és az azzal való játék áll.

A program végén néhány kérdésre és villám-eszmecserére is lehetőség nyílik.

A bábszínházi szakmai nap március 24-én, csütörtökön 9-12 között lesz a Budapest Bábszínházban. Az eseményről bővebben ide kattintva tájékozódhattok.