Marosvásárhelyi mesterképzősök a Kolibriben

2016. 02. 02.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem mesterképzős hallgatói a színházi nevelés módszertanával és gyakorlatával ismerkedtek a Kolibri Színházban.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem és a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) együttműködésének részeként január végén a Kolibri Színházban vendégül láthattunk három mesterképzős hallgatót Romániából az Erasmus Program keretében. A látogatást Golden Dániel, az SZFE Drámainstruktor szakának osztályvezetője kezdeményezte, azzal a céllal, hogy a marosvásárhelyi oktatók betekintést nyerjenek színházunk működésébe. A találkozó első órájában módszertani és szemléleti kérdésekről esett szó, majd röviden ismertettük a Kolibriben futó színházi nevelési programok sajátosságait.

kolibri szi´npad_cropGyevi-Bíró Eszter, Golden Dániel és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatói, Eugen Păsăreanu és Anda Cadariu (a képet a harmadik résztvevő, Albert Mária készítette) 

Végül rövid kulisszajárás után vendégeink átmentek a Kolibri Pincébe, ahol megnézték a Klamm háborúja című előadást és a hozzá tartozó feldolgozó drámafoglalkozást.

kolibri 2_crop

Vidovszky György vendégeinkkel

A találkozó során szóba került a további együttműködés lehetősége is: az elképzelések szerint legközelebb Marosvásárhelyen tartanánk prezentációkat és tréningeket, amelyeken színházi és színházi nevelési módszertanunk gyakorlati lehetőségeivel ismertetnénk meg a résztvevőket.