Jön az évadnyitó Kolibri Fesztivál!

2017. 09. 01.

Szeptember 2-án, szombaton, egész napos ingyenes programmal, kimagasló színvonalú hazai és külföldi előadásokkal várjuk a családokat a Jókai téren.

Az ebben az évadban 25 éves jubileumát ünneplő Kolibri Színház idén is megtartja hagyományos évadnyitó fesztiválját, amelyen a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai és külföldi képviselői várják a közönséget reggeltől estig. Az idei vendégfellépők között szerepel Méhes Csaba nemzetközi hírű pantomimművész, a pécsi MárkusZínház, a miskolci Csodamalom Bábszínház, a Majorka Színház, az Aranyszamár Bábszínház, valamint a szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi mesemondóval. A hazai társulatok mellett bemutatkozik a Small Size nemzetközi együttműködésben résztvevő La Baracca – Testoni Ragazzi olasz partnerszínház is. A házigazda Kolibri Színház a Mi újság? című premier előtti előadással készül. A fesztivált a Hubay Jenő Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara nyitja meg Kőrösy Róbert vezényletével, az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a hagyományokhoz híven a Vitéz László bábjáték automata fogadja a gyerekeket.

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál alapítója és a társulat egyik alapító tagja. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a győri Vaskakas Bábszínház és a kaposvári BábSzínTér produkcióiban elevenedik meg. Idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti. A védnökséget ebben az évben a főváros humánterületért felelős főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovinczky Alexandra és Hassay Zsófia, Terézváros polgármester asszonya látják el.

A fesztivál teljes programját itt olvashatjátok: 

http://kolibriszinhaz.hu/eloadas/xxvi-kolibri-evadnyito-fesztival/

A fesztivállal egy időben már megvásárolhatók az új évad előadásaira szóló jegyek és bérletek – ide kattintva.

A fesztiválra a belépés díjtalan – mindenkit szeretettel várunk!