Így fesztiváloztunk!

2017. 09. 06.

Zsúfolásig telt a tér és a színházterem is a 26. évadnyitó Kolibri Fesztiválon. Képes beszámolónkat láthatjátok.

 

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott szombati évadnyitó fesztiválunk, amely igazi ünnepnap volt számunkra is, hiszen ismét az ország legkiválóbb báb- és előadőművészei jöttek el hozzánk, hogy reggeltől estig szórakoztassák a Jókai téren összegyűlt gyerekeket. A rendezvényt hagyományosan a Hubay Jenő Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara nyitotta meg, Kőrösy Róbert vezényletével. A vásári hangulatot idéző élőzene az egész fesztivált végigkísérte, hiszen az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszott a közönségnek.

Kolibri Harsona Quartet

A műsort vezető Kolibri Hölgy – Erdei Juli – és Kolibri Úr – Ruszina Szabolcs – elsőként a Kolibri Színház Mi újság? című premier előtti előadását konferálta fel a színház előcsarnokában, majd a Majorka Színház Róka szolga című szabadtéri produkciójára került sor.

Mi újság? – Tisza Bea és Ruszina Szabolcs

Vendégünk volt még a miskolci Csodamalom Bábszínház  és a pécsi MárkusZínház, valamint az Aranyszamár Bábszínház művészei, akik Az állatok nyelvén tudó juhász történetét mesélték el a kíváncsi nézőknek. 

Aranyszamár Színház

Écsi Gyöngyi mesemondó és a szlovákiai Árgyélus Színház A világ kenyere című előadása szokás szerint a színpadra vonzotta a gyerekeket.

Écsi Gyöngyi

A hazai társulatok mellett a jubileumi fesztiválon bemutatkozott a Small Size – Performing Arts for Early Years nemzetközi együttműködésben résztvevő La Baracca – Testoni Ragazzi olasz partnerszínházunk is Girotondo című, egy földkörüli utazásról szóló produkciójával…

La Baracca gyermekszínház

… valamint Méhes Csaba nemzetközi hírű pantomimművész, aki a Mimióka című előadást hozta el a Kolibri Fesztiválra. 

Méhes Csaba   

Nagy tetszést aratott a gólyalábasok és az óriásbábok felvonulása, ahogy a fesztivál állandó “vendége”, a Vitéz László bábjáték-automata is, amely a színház bejáratánál teljesítette a gyerekek kívánságait.

„A Kolibri Fesztiválon évről évre a Vitéz László világhírű megteremtője, Kemény Henrik emléke és munkássága előtt tisztelgünk, aki a fesztivál alapítója és az idén 25. jubileumi évadát ünneplő Kolibri Színház egyik alapító tagja. Heni bácsi utolsó, közönség előtti fellépése is itt volt, a Jókai téren” – idézte fel Novák János a délutáni emléktábla koszorúzáson, amelyen a színházigazgatón kívül Pilári Gábor emlékezett meg egy személyes történettel a 2011-ben elhunyt bábművészről. 

Novák János

A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a győri Vaskakas Bábszínház Pulcinella és a varázskút és a kaposvári BábSzínTér Vitéz László előadásaiban kelt életre.

Vitéz László és az elátkozott malom – BábSzínTér

Nagy örömünkre szolgált, hogy évadnyitó fesztiválunkon vendégül láthattuk kislányával együtt Szalay-Bobrovinczky Alexandrát, a főváros humánterületért felelős főpolgármester-helyettesét,  aki Hassay Zsófiával, Terézváros polgármester asszonyával a rendezvény védnökségét látta el.

Szalay-Bobrovinczky Alexandra

A Kolibri Fesztivál legjobb fellépőjének járó Michel Indali-díjat a Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezette zsűri ebben az évben a bolognai La Baracca színház két művészének, Carlotta Zininek és Luciano Cendou-nak ítélte.

A díjazottaknak ezúton is szívből gratulálunk!

 

A FESZTIVÁLRÓL KÉPEKBEN:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek!

 

Fotó: HSC Stábiskola