Jön a Watergate! – Interaktív szabadulószínház a klímaváltozásról

2021. 09. 09.

A júniusi előbemutató után végre megtartjuk a Watergate: Az időkripták rejtélye című ifjúsági előadásunk igazi, közönség előtti premierjét. A bemutató szeptember 12-én lesz a Kolibri Pincében.

Különleges interaktív színházi játék részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Vidovszky György rendezésében készült új ifjúsági előadásra. 

A digitális játékelemekre épülő, ‘interaktív szabadulószínházként’ megnevezett előadás a klímaváltozás negatív hatásairól szól. Az elképzelt jövőben játszódó történet két egymásra hasonlító időkriptában játszódik, amelyek egy olyan korból érkeztek, amikor drasztikusan csökkent az emberiség ivóvízkészlete. Az előadásra jegyet váltók nem passzív nézői, hanem aktív résztvevői a játéknak, a jövőből érkező üzenetek segítségével maguk fedik fel a küszöbön álló társadalmi és klímakatasztrófa egyes részleteit. Hogy sikerül-e a küldetésük, hogy képesek-e megelőzni a közeledő veszélyt, rajtuk múlik. A jövő az ő kezükben van.

A PlayOn! – New Storytelling with Immersive Technologies európai színházi együttműködés keretében készült előadást 14 éves kortól ajánljuk.

Az előadásban Dr. Paxton szerepében Krausz Gábor látható, a tárlatvezetők, játékirányítók között van Keszte Bálint, Fekete Balázs és Eck Attila, a narrátor Szívós Károly.    

Vidovszky György koncepciója alapján a játék során elhangzó szövegeket Eck Attila írta, az interaktív játékelemeket Királyházi Csaba dolgozta ki, a játékfejlesztő konzulens Rachel Briscoe (UK), a látványtervező Pajor Patrícia, a pedagógiai szakértő Gyevi-Bíró Eszter, a videókat Albert Kinga készítette.

A Watergate a vasárnapi bemutató után szeptember 13-án, valamint október 6-án, 7-én és 8-án látható a Kolibri Pincében.

Az előadásról bővebb információ itt található: https://kolibriszinhaz.hu/eloadas/watergate-az-idokriptak-rejtelye/