Jön a Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza!

2021. 09. 13.

Keresztesi József díjnyertes verses meseregényéből Székely Andrea rendez előadást a Kolibri Fészekben. A bemutatót szeptember 18-án tartjuk.

Császármorzsa király lányát, a finom Csokis Minyont elrabolja a gonosz Vérpuding. A kiszabadítására jelentkező nyalánk vitézek mind megfutamodnak a feladat nehézségei elől. Ekkor jelentkezik a királynál Csücsök, a kis kiflivég. Kalandos útja során találkozik a Rémsütikkel, a Bundáskenyérrel, a Vattacukorral, a Diós kalácsokkal és a bátor Marcipánegérrel.

Az ételek nevét, formáját, ízét is felidéző szereplők regényes történetét rímekbe öltöztette a szerző. Keresztesi József 2019-ben könyvéért megkapta az Év Gyerekkönyve díjat a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum zsűrijétől. A mulatságos helyzetekben és szerethető figurákban gazdag mese a gyerekek számára a mindennapi étkezés során otthon újra és újra eljátszható.

Székely Andrea rendező személyes gondolatait osztotta meg a készülő előadásról:

„Keresztesi József verses meseregényének humora, költészetének játékossága és szabadsága késztetett arra, hogy színházi előadásban képzeljem el a történetet. A „megcsócsált csöppnyi kiflivég” gyerekkoromat idézi fel, a friss kifli illatát, ahogy édesapámmal falatoztuk a szépen csavarodó kifliket, s azokat a mérhetetlenül vidám perceket, mikor megelevenedtek tányéromban az ételdarabok, a morzsák, és figyeltem a feldőlt poharakból a terítőt átáztató, lassan csordogáló tejeskávé csöppjeit. Az előadásban is ezek az emlékek jelennek meg egy hőstörténetbe ágyazva, szabályos verses keretbe rendezve, sok zenével, s a színészek fergeteges játékával.”

A Fiút Fehér Dániel játssza, a Nagymama szerepében Sallai Virág/Alexics Rita látható.

A dramaturg Horváth Péter, a díszlet,- báb – és jelmeztervező Bodnár Enikő, az előadás zenéjét Balog Zita Mária és Borosi Gábor szerezte; a kellékes Reymeyer Dóra; a rendezőasszisztens Vajdai Veronika.

A Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza bemutatóját szeptember 18-án 3 órakor tartjuk a Kolibri Fészekben.

Az előadást 5 éves kortól ajánljuk.

A fotók a múlt heti próbán készültek – fotó: Németh Anna