Jön a Mágikus állatok iskolája! – Elkezdtük próbálni az évad első nagyszínházi produkcióját

2017. 01. 13.

A szerdai olvasópróbával megkezdődött a Margit Auer műve alapján készülő Mágikus állatok iskolája című új előadásunk próbafolyamata Novák János rendező vezetésével.

„A mágikus állatok különleges lények. Néha úgy tűnik, olvasnak a gondolatainkban. Ismerik a legtitkosabb kívánságainkat. Nagy szerencséje van annak, aki ilyen barátot tudhat maga mellett…” (részlet az előadásból)

A kilencéves „Béna” Beni új tanárnőt és új osztálytársnőt kap az iskolaév elején. Miss Cornfield tanárnő bátyja mágikus állatokkal kereskedik. Ida, az új osztálytárs, szívesen barátkozna Benivel, de a fiú ellopja a kislány kedvenc fülbevalóját, tönkreteszi az iskolaigazgató féltett növényét. Vagy ez csak a látszat? Ki segít kibogozni az összekuszálódott szálakat? Csak nem Mister Morrison mágikus állatai?

A mesében a valóság ötvöződik a gyerekek képzeletvilágával. A mágikus állatokról senki más nem látja, hogy beszélni tudnak, a külső szemlélő mindig csak egy plüssállatot lát. Mégis, a váratlan jövevény megkönnyíti a gondokkal küszködő gyerekek életét az iskolában, vidám helyzeteket teremt, és izgalmas kalandok várnak a kis gazdáikra. És persze jellemzi az izgalmas történetet egy rejtély is, amit a gyerekek és a mágikus állatok együtt derítenek fel. Közben mélyebben is megismerhetjük a szereplőket, a tanárokat és gyerekeket, az indítékaikat, a szorongásaikat, a csínytevéseiket és a terveiket. Minden szereplő egyéni jellem, mindenki változik, fejlődik nem kis mértékben a megjelenő mágikus állatok és a kialakult különös szituációk hatására.

Margit Auer művét Nádori Lídia fordítása alapján Horváth Péter írta színpadra.  Az előadás zenéjét Novák János, a dalszövegeket Horváth Péter szerezte. A tervező Orosz Klaudia, a zenei vezető Kecskeméti Gábor, a szcenikus Farkas István, a rendező munkatársa Hajsz Andrea. Az előadást rendezte Novák János.

A főbb szerepekben:

FELNŐTTEK:

Miss Cornfield, tanárnő – Megyes Melinda, Herr Siegmann, iskolaigazgató, tornatanár – Tóth József, Mortimer Morrison, állatkereskedő – Gazdag László, Benni Apja – Szívós Károly, Benni Anyja – Török Ági, Ida-mama – Erdei Juli

MÁGIKUS ÁLLATOK:

Juri, császárpingvin – Krausz Gábor, Pintyőke, szarka – Erdei Juli, Ashanti, fekete mamba – Rácz Kármen, Leonardo, csíkos mókus – Nyakas Edit, Rabbat, róka – Szívós Károly, Henrietta, teknőc – Török Ági

KILENCÉVESEK:

Ida, becsvágyó – Alexics Rita, Johnny, szép és rossz – Bárdi Gergő, Benni, álmodozó – Nizsai Dániel, Helén, affekta – Kőszegi Mária, Anna-Léna, félénk – Nyakas Edit, Finja, csúfolódó – Rácz Kármen, Eddie, a Csoki – Krausz Gábor

– valamint közreműködnek a KIMI-Kolibri stúdiós növendékei

Zenészek: Kecskeméti Gábor, Bornai Szilveszter, Tóth Tamás

A Mágikus állatok iskolája című két felvonásos zenés mesejátékot 6-10 éves gyerekeknek ajánljuk.

A bemutató február 25-én 15 órakor lesz a Kolibri Színházban.

További képek az olvasópróbáról:

1.

2.

3.

4.

 

5.

6.

7.

 

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

Fotó: Bottyán Marcell