Jön a Hengergő! – Új csecsemőszínházi bemutatóra készülünk

2018. 02. 17.

Barátságos mesetérré alakul a Kolibri Színház előcsarnoka a „hengergők”, no meg legkisebb nézőink számára Török Ágnes és Szívós Károly új előadásában.

A „hengergők”, ahogy az alkotóktól megtudtuk, kisebb-nagyobb kukacforma élőlények, akik mindenféle izgalmas kalandba keverednek a mintegy félórás játék során.

„Az előadásban egy egyszerű formával, a hengerrel játsszunk, ami hol izgő-mozgó-kukucskáló hengergőkként, hol henger alakú kellékek vagy díszletelemek formájában jelenik meg. Igazi, csecsemőknek szóló játék ez – kézzel, lábbal, bábbal” – mondta Szívós Károly rendező, aki azt is elárulta, hogy az óriás hengerekben kúszva-mászva a kis felfedezőkre csodás meglepetések várnak.

Az előadásban beszéd nem hangzik el, a játék a gyerekek halandzsa nyelvén zajlik, amit zenei alaphangok és egyszerű énekelt ritmusok egészítenek ki.

A játékot Bornai Szilveszter kíséri harmonikán. A báb- díszlet- és jelmeztervező Török Ági, a szcenikus Farkas István, a rendező munkatársa Horváth Csilla.

Az előadás helyszíne a Kolibri Színház új játszóhellyé avatott előcsarnoka, amit az alkotók megpróbálnak minél otthonosabb, meghittebb térré varázsolni a picik számára.

A Hengergő bemutatóját március 3-án, szombaton, 11 órakor tartjuk.