Bogyó és Babóca – Magyarországon elsőként a Kolibri Színházban!

2018. 02. 19.

A február 12-i olvasópróbával megkezdődtek a Bartos Erika nagy sikerű mesesorozata alapján készülő előadás próbái Andrusko Marcella rendező vezetésével, a premier március 24-én lesz.

 

BOGYÓ                                És Babóca?
BABÓCA                              Mondd, Bogyó!
BOGYÓ                                Átjöhetek majd a jövő héten is?
BABÓCA                              Meg az azutáni héten is!
BOGYÓ                                És az azután utánin?
BABÓCA                              És az azután utáni utánin!

Bartos Erika mesesorozatának epizódjaiból Nagy Orsolya készített színházunk számára színpadi adaptációt. „Bogyó és Babóca történetét kerek egy évig, négy évszakon át kísérhetjük figyelemmel – velük együtt mosolyogva, nevetve, izgulva, mintha mi is az óvodás társaik lennénk. Hiszen a két főszereplő barátságának történetén keresztül egy egész közösség élete tárul elénk, az óvodában és azon kívül” – mondta Nagy Orsolya.

Az olvasópróbán a szerző (jobbra) is részt vett

„A Bogyó és Babóca kultikus mesesorozat, amely méltán népszerű a gyerekek körében, ezért különösen nagy kihívás számomra Magyarországon elsőként színpadra vinni a történetüket.” – mondta Andrusko Marcella, akit többek között Kolozsi Angéla: Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak című mesejáték címszereplőjeként ismerhetett meg közönségünk. – „A Kolibri Fészekben készülő előadás során arra törekszünk, hogy az óvodás korú nézők minél könnyebben tudjanak azonosulni a cselekménnyel és a szereplőkkel. Ezért úgy válogattuk össze a meséket a dramaturggal, Nagy Orsival, hogy az óvodás korosztály számára befogadható minikonfliktusok és azok feloldásai jelenjenek meg a színpadon, miközben igyekszünk kihangsúlyozni a kis mesék humorát – hiszen mindenki szeret nevetni –, és erősebb karakterjegyekkel kidomborítani a szereplők személyiségét” – fogalmazta meg a dramatizálás fő szempontjait a rendező.

Az előadás különlegessége, hogy az összes bábfigurát két színész, Rácz Kármen és Ruszina Szabolcs mozgatja. Így ez a sokszereplős játék kivételes technikai felkészültséget igényel a két bábművész részéről.

„A történet központi eleme a barátság, és az előadást kísérő zenének is meghatározó szerepe lesz. A zene szerves egységet alkot a történettel, a zenei motívumok és effektek ráerősítenek a sodró, pörgős cselekményre” – árulta el a rendező.

Az előadás makettje

Az előadás zenéjét Bata István szerzi, a báb- és látványtervező Wunder Judit, a kellékes Reymeyer Dóra. A rendező munkatársa Vajdai Veronika, az előadás rendezője Andrusko Marcella.

A 4-7 éveseknek ajánlott előadás bemutatóját március 24-én 15 órakor tartjuk a Kolibri Fészekben.

 

További képek az olvasópróbáról:

1.

2.

4.

5.

6.